22. do 24. srpnja

Banja Luka domaćin međunarodnog filmskog festivala ''Kratkofil Plus''

Kultura / Flash | 21. 07. 2014. u 07:16 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijernim prikazivanjem filmova snimljenih u okviru Kratkofil Junior projekta, 22. srpnja u Banja Luci će biti otvoren Osmi međunarodni filmski festival Kratkofil Plus koji će trajati do 24. srpnja

Na Festivalu će biti prikazana 32 filma iz 25 zemalja među kojima su i dva filma iz BiH. Natjecateljski dio festivala će biti okrenut kratkoj formi filmskog izraza, dok će u revijalnom dijelu biti prikazani dugometražni igrani i dokumentarni društveno-angažirani filmovi.

Ove godine za predstavnike medija bit će organiziran program "Nektar s gostima" koji će biti upriličen 23. i 24. srpnja, a tada će se voditi razgovori s autorima natjecateljskih filmova i članovima žirija.

U okviru Festivala bit će upriličena i promocija knjige "Zavodnik" autora Dejana Ognjanovića, a 24. srpnja master class održat će Jovana Nikolić iz produkcijske kuće "Prababa" iz Beograda.

Na Festivalu će biti dodijeljen Grand Prix za najbolji film, ali i nagrade za najbolji igrani, eksperimentalni, dokumentarni, animirani i regionalni film, kao i posebna priznanja žirija te nagrada publike.

Kopirati
Drag cursor here to close