Veselje uz jelo

Bajramski prijem muftije mostarskog: Zvanice svih konfesija čestitali blagdan

Kultura / Flash | 17. 07. 2015. u 16:41 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Muftija mostarski Salem ef. Dedović i Medžlis islamske zajednice Mostar upriličio je u Studentskom hotelu 'Mostar' prijem povodom ramazanskog Bajrama.

Prijemu su prisustvovale brojne zvanice iz kulturnog, vjerskog, obrazovnog i političkog života Mostara, županije i Federacije.

Muftija Dedović je u obraćanju prisutnima između ostaloga istaknuo kako je pravac Bošnjaka čuvanje stoljećima utemeljenog, vjerodostojnog tumačenja islama i razvijanje institucionalnog čuvanja vjere, obreda, običaja i općenito tradicije tumačenja i življenja islama u skladu sa vremenom i prostorom.

Istaknuo je kako radost Bajrama osim sa obitelji, bližnjima, prijateljima trebamo dijeliti i sa drugim konfesijama koje žive na području Mostara.

Prisutnima su se također obratili iguman Danilo Pavlović, don Željko Majić, te fra Iko Skoko koji su zajednički potvrdili ustrajnost vjerskih dužnosnika na obnovi suživota na prostoru Mostara i Hercegovine, ne samo u vrijeme blagdana nego i u svakodnevnom životu.
Svi govornici su zaželjeli puno zdravlja, sreće, uspjeha i blagostanja svima koji proslavljaju blagdan ramazanski Bajram. Također ovom prilikom Amir Pašić je muftiji mostarskom uručio dar na kojem se kako je istaknuo nalazi 99 Allahovih imena.

Kopirati
Drag cursor here to close