Matica hrvatska Mostar

Austrija nudi Mostarskom proljeću mnoštvo kulturnih programa

Kultura / Flash | 09. 12. 2015. u 12:05 M.B.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veleposlanik Republike Austrije u BiH NJ.E. Martin Pammer, u sklopu svoga prvoga službenog posjeta institucijama kulture u Mostaru, posjetio je i Maticu hrvatsku Mostar gdje je razgovarao s počasnim predsjednikom akademikom Josipom Muselimovićem.

Akademik Muselimović upoznao je veleposlanika s djelatnošću Matice hrvatske Mostar, s posebnim naglaskom na međunarodnu kulturnu manifestaciju Mostarsko proljeće – Dani MH.

Sve je počelo prije 17 godina… Tada je maestro Šutej dirigirao u Beču, a zahvaljujući njegovom posebnom odnosu prema Matici i ljubavi prema Mostaru, počele su pripreme i za ovaj – sada već najprestižniji festival ove vrste na ovim prostorima.

Prije desetak godina, na Mostarskom proljeću nastupila je Bečka opera, a posjetio nas je i ministar kulture grada Beča.

'Imajući poseban odnos prema Matici počelo se sa radom sada već najprestižnijeg festivala na ovim prostorima i šire. Prije 10 godina na MP održan je i koncert Bečke operete, a posjetio nas je i Ministar kulture grada Beča'' kazao je Muselimović, naglasivši kako je Matica hrvatska Mostar dosad imala iznimno uspješnu suradnju s veleposlanstvima i konzulatima Turske, SAD-a, Mađarske, Italije, pa bi radovala činjenica da se, upravo uz potporu Veleposlanstva Republike Austrije u BiH, na Mostarskom proljeću predstave i umjetnici iz ove zemlje.

Veleposlanik Pammer izrazio je oduševljenje prijedlogom te kazao kako Veleposlanstvo organizira 50 kulturnih programa u idućoj godini na kojima će se predstaviti mladi umjetnici iz Austrije s koncertima, predavanjima, izložbama po cijeloj BiH te da će, iz toga bogatog opusa, ponuditi i neki od programa Mostarskom proljeću. 

Kopirati
Drag cursor here to close