Koncert u Čapljini

Ana Rucner za Bljesak: Uživala sam s publikom u Hercegovini

Kultura / Flash | 04. 10. 2014. u 12:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po prvi put poznata svjetska čelistica Ana Rucner održala je javni koncert u Hercegovini, i to u Čapljini povodom proslave Dana Općine.

Ljubitelji hrvatske čelistice ispunili su Gradsku sportsku dvoranu, te uživali od prve do posljednje skladbe koje je Ana izvodila tijekom koncerta.

''Publika je u Čapljini zaista bila krasna, a ja sam osobno uživala od prve do zadnje note. U Čapljini sam prvi put, i zaista bih voljela da mogu ostati duže, jer mi se sviđa grad, ljudi, ugođaj...'', ističe Ana za Bljesak.info.

Napomenula je kako se zahvaljuje Željku Kozini s kojim je i započela turneju po Hercegovini, te kako se ta suradnja, ali i njeni koncerti po Hercegovini, nastavljaju i dalje u nadolazećem razdoblju.

''Večeras nisam svirala klasičnu glazbu, iako mi je to osnovno, a publici sam se ovdje u Čapljini predstavila obradama tradicionalnih i vokalnih izvedbi. Zapravo, ja nemam granicu , na violončelu mogu izvesti sve.

Prvenstveno sam klasičar, ali se u izvedbama približavam rock&rollu, a od svoje petnaeste godine imam tendenciju da ljudima približim klasičnu glazbu na neki drugi način, jer je svetinja i postoji dugi niz godina'', govori Ana za naš portal.

Koncert je otvorila izvedbom ''Hercegovina u srcu'', te na taj način čestitala Čapljinkama i Čapljincima njihov dan.

''Zahvaljujem se i vama sa portala Bljesak.info što ste bili medijski pokrovitelj moga koncerta, kako u najavama tako i u večerašnjem praćenju koncerta'', zaključila je.

Inače, koncert je poslužio i za prezentiranje ove umjetnice u široj regiji obzirom organizator planira sveobuhvatniju promidžbenu kampanju, kako u susjednim općinama i mjestima (Ljubuški, Grude, Međugorje, Čitluk, Mostar, Stolac) tako i u susjednim općinama Republike Hrvatske (Metković, Opuzen, Ploče, Vrgorac).

Generalni pokrovitelj koncerta je Ured načelnika općine Čapljina.

Kopirati
Drag cursor here to close