osvojite ulaznice

Ana Rucner sa Simfonijskim orkestrom u Mostaru: Najveći izazov mi je svirati Eminu

Kultura / Flash | 26. 05. 2015. u 11:48 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Atraktivni repertoar filmske glazbe moći će se čuti u četvrtak 28. svibnja u 20 sati u velikoj dvorani HD Herceg Stjepan Kosača kada će zajedno sa Simfonijskim orkestrom Mostar nastupiti svjetski poznata violončelistica Ana Rucner.

''Već nekoliko puta sam gostovala u Mostaru, no nikada nisam imala cjelovečernji koncert s orkestrom i to me jako veseli. Ovaj repertoar filmske glazbe sam izvodila prije dvije godine i pokazalo se jako lijepim, to su najljepši filmovi, najpoznatiji hitovi ,koje smo tako lijepo priredili i sad smo ih još malo doradili'', rekla je Ana na zajedničkoj probi sa Simfonijskim orkestrom te istaknula kako joj najveći izazov svirati 'Eminu'.

Ideja o zajedničkom koncertu jeste projekt Hrvatske udruge Mostar u Zagrebu, te je ovo nakon izložbe Vojina Bakića, druga suradnja u promociji kulturnih institucija ovog grada.

''Posebna je čast da je glazbenica kao što je Ana Rucner prepoznala i osjetila potrebu da dođe i pomogne još jednom iskoraku našeg Simfonijskog orkestra, te se u zadnjih par godina može primijetiti kako je kvalitetom i kvantitetom naš Simfonijski orkestar napredovao a nama je drago da s tehničke strane budemo svemu tome podrška'', istaknuo je Danijel Vidović, ravnatelj HD Herceg Stjepan Kosača.

Darko Nikolić, ravnatelj mostarskog Simfonijskog orkestra je naglasio kako će uz popularnu svjetsku filmsku glazbu, svirati i skladbu 'U registraturi', narodnu pjesmu 'Linđo' te poznatu 'Eminu', za čije je aranžmane zaslužan maestro Damir Bunoza.

''Koncert koji smo pripremili će biti veliki kulturni događaj. Predstavit ćemo i mlade soliste, troje vrsnih vokala iz Mostara, a to su Ivo Jurić jedan od sudionika X- factora, pjevačicu Luciju Zovko i Anđelu Ljubić. To su naši prijatelji koji će zajedno sa Anom uveličati ovaj koncert'', rekao je Nikolić i dodao kako će i vizualno, uz posebno uređenu pozornicu i efekte, to biti pravi spektakl.

Suradnja Ane Rucner i Simfonijskog orkestra Mostar, nakon koncerta u Kosači, nastavlja se na festivalu “Ana u gradu”, koji se održava u Dubrovniku a na kojem će 21. lipnja zajedničkim koncertom obilježiti svjetski Dan glazbe.

* Bljesak.info Vas nagrađuje sa tri puta po dvije ulaznice za ovaj glazbeni spektakl, a sve što trebate jeste poslati vaše podatke (ime i prezime) na [email protected]. Najbržima želimo ugodnu zabavu :)
Kopirati
Drag cursor here to close