New York

Almin Karamehmedović jedan od članova žirija Bosanskohercegovačkog Film Festivala

Kultura / Flash | 11. 03. 2015. u 07:58 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački Film Festival (BHFF) objavio je imena dva člana žirija za 2015. godinu. To su Pamela Hogan i Almina Karamehmedovića.

Hogan je nagrađivana filmska redateljica i medijski profesionalac sa više od 25 godina iskustva u stvaranju i realiziranju televizijskih programa, dokumentaraca i serija za PBS, HBO, Bill Moyers, NBC, National Geographic i mnoge druge.

Karamehmedović je nagrađivani izvršni producent za ABC World News Tonight with David Muir.

Ovogodišnji BHFF će trajati od 21. do 23. svibnja u kinu Tribeka u New Yorku.

Festival će uskoro objaviti još jednog člana žirija.

Žiri će dodijeliti sljedeća priznanja: nagradu BHFF žirija za najbolji dokumentarni film, najbolji kratkometražni film i najbolji dugometražni film.

Almin Karamehmedović je rođen u Sarajevu gdje je i počeo svoju karijeru na Radio-Televiziji Bosne i Hercegovine. Sada živi i radi u New Yorku.

Karamehmedović je došao na funkciju izvršnog producenta za ABC World News Tonight with David Muir u kolovozu 2014. god. U ovoj funkciji, on nadgleda produkciju i sve svakodnevne zadatke programa.

Prije ove funkcije, Karamehmedović je obavljao funkciju izvršnog producenta za Nightline, također na ABC-ju.

Karamehmedović je proputovao svijet izvještavajući za Nightline i ABC News i osvojio je mnoge nagrade za svoje reportaže. Živio je među amazonskim plemenima. Izvještavao je o Meksičkom ratu protiv drogeraških kartela.

Izvještavao je o zlostavljanjima djece u Republici Kongo i Kambodži.

Karamehmedović ja sa ABC-om od 1998. U 2001. god. je bio jedan od prvih novinara koji je došao do Tora Bore u Afganistanu, gdje se vjerovalo da se Osama bin Laden skrivao. U 2003. god. je bio uvezan sa Američkom vojskom za vrijeme rata u Iraku gdje je proveo mnogo vremena u naredne tri godine.

U 2005. god. Karamehmedović je bio jedan od prvih novinara koji je iz Darfura/Sudana izvještavao o genocidu koji se tamo događao. U 2006. god. izvještavao je o ratu u južnom Libanu.

Karamehmedović je dobitnik 11 Emmy nagrada, dvije nagrade od Overseas Press Club, četiri Murrow nagrade, i dvije Genesis nagrade. On je također doprinio mnogim Peabody i DuPont nagradama koje je ABC dobio.

Karamehmedović je do sada posjetio više od 90 zemalja svijeta.

Diplomirao je na Univerzitetu Greenwich u Londonu. Živi u New Yorku sa suprugom Amelom i sinom Jakeom.

Prijavite svoj film danas! Službeni natječaj je otvoren do 15. ožujka 2015. Za dodatne informacije i prijave za BHFF, posjetite web-stranicu http://www.bhffnyc.org. Za sponzorstvo i donacije kontaktirajte Denisa Bešlića na [email protected].

U narednim tjednima, BHFF će objaviti zadnjeg člana žirija.

Kopirati
Drag cursor here to close