SATR

''Ajmo na fuka'' pred sarajevskom publikom

Kultura / Flash | 29. 05. 2015. u 06:18 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak 2. lipnja na sceni Sarajevskog ratnog teatra gostuje mostarska predstava ''Ajmo na fuka'' autora i reditelja Dragana Komadine. Ova predstava predstavlja prvi zajednički koprodukcijski projekt Hrvatskog narodnog kazališta i Narodnog pozorišta u Mostaru.

Predstava ''Ajmo na fuka'' govori o odnosu dvojice vojnika, pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i Armije Republike Bosne i Hercegovine (ARBiH). U osnovi tematizira hrvatsko-bošnjački sukob, nudeći svojim idejnim referencama tako nužan prostor za teatarski relevantno otvaranje rana i trauma, ali samim tim i utire put njihovom zacijeljenju, razumijevanju i suočavanju s onim što se događalo.

Pri tome na najhumaniji mogući način, iz perspektive dva ratnika poziva na međusobni dijalog i uvažavanje. Ona, kao i svaka predstava koja tematizira rat u svojoj je biti duboko antiratna. Riječ je o kazališnom projektu koji se prvi put nakon dvadeset godina izravno i otvoreno bavi hrvatsko-bošnjačkim sukobom, ispreplićući prošlost i sadašnjost, te vrlo sugestivno i iskreno progovorajući o besmislu rata i razloga zbog kojih je vođen.

Uloge u predstavi ostvaruju Saša Oručević i Robert Pehar.

''Puno je mostova napravljeno preko predstave Ajmo na fuka i to je jedna čast i zadovoljstvo, ali i teret, jer najteže je bit prorok u svom selu'', rekao je autor i redatelj Dragan Komadina.

Ulaznice za predstavu se mogu rezervirati svaki radni dan od 10h do 16 sati na 033 664 070 ili tijekom vikenda na 064-4-168-148. Cijena ulaznice iznosi 10 KM, a omogućen je popust učenicima, studentima i umirovljenicima na 5 KM, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close