Otvaranje izložbe

“A onda, odjeknuo je onaj hitac u Sarajevu…”

Kultura / Flash | 28. 08. 2015. u 12:35 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu, 2. rujna godine u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorici - Livno bit će upriličeno otvarenje gostujuće izložbe „A onda, odjeknuo je onaj hitac u Sarajevu...: Prvi svjetski rat i Bosna i Hercegovina“. Izložbu je razvio Historijski muzej Bosne i Hercegovine, gdje je izložba premijerno otvorena 26. lipnja2014. Za realizaciju izložbe korišten je i materijal projekta First World War Centenary Partnership (Partnerstvo za obilježavanje stogodišnjice Prvog svjetskog rata) pod vodstvom Imperijalnih ratnih muzeja u Londonu. Otvarajući ovu postavku u Livnu, Franjevački muzej i galerija Gorica – Livno pridružila se zajednici svjetskih muzeja koji obilježavaju stogodišnjicu od početka Prvog svjetskog rata. Otvorenju će prisustvovati Elma Hašimbegović, direktorica Historijskog muzeja Bosne i Hercegovine i Amila Lagumdžija,projekt menadžer British Councila u Bosni i Hercegovini.

Izložba kroz dokumente, arhivsku i novinsku građu, fotografije i druge predmete priča priču o Sarajevu, Bosni i Hercegovini i Europi u razdoblju od 1914. do 1918. godine. Izložba uključuje i radionice za kustose i nastavnike. Radionice će biti fokusirane na unaprjeđenje suradnje između muzeja i škola. Također, izložba je digitalizirana, a na radionicama će se koristiti suvremena digitalna tehnologija, doprinoseći tako modernizaciji institucije muzeja u Bosni i Hercegovini.

Izložba „A onda, odjeknuo je onaj hitac u Sarajevu…: Prvi svjetski rat i Bosna i Hercegovina“ je dio projekta Connecting Creatively – Connecting Museums kojeg implementira British Council u sklopu programa "Sarajevo 2014”. Program „Sarajevo 2014“ financira EU u okviru obilježavanja stote godišnjice početka Prvog svjetskog rata, s ciljem da se iz Sarajeva širom svijeta pošalje poruka mira, pomirenja i solidarnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close