E717MFF

17. Mediteran Film Festival dobio pozivni znak:Radioamateri šalju Festival u svijet

Kultura / Flash | 21. 07. 2016. u 07:33 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Regulatorna agencija za Komunikacije BiH na zahtjev Zajednice radioamatera Herceg Bosne, izdala je posebni pozivni znak povodom 17. Mediteran Film Festival koji se održava od 24. do 27. kolovoza u Širokom Brijegu. Na ovaj način se i Hercegovački radioamateri uključuju u promociju najznačajnijeg festivala u regiji. Za ovu prigodu će biti izrađena posebna QSL kartica 17. Mediteranski Filmski Festival sa pozivnim znakom E717MFF.

QSL kartica je potvrda održane veze i šalje se svakom sugovorniku s kojim se veza održi. Kartica pored navedenog služi i u svrhu promocije grada domaćina festivala, regije, prirodnog bogatstva i ljudi. Očekuje se da će se tijekom festivala održati nekoliko tisuća veza sa radioamaterima širom svijeta,  te će isto toliko kartica biti odaslano na sve strane svijeta.

Radioamateri u svojim aktivnostima održavaju i uspostavljaju kontakte sa radioamaterima iz čitavog svijeta te rade na razvoju tehničke kulture i surađuju sa službama za organiziranje, traganje i spašavanje.

Cilj ovogodišnje manifestacije je da se iskoristi komunikacijski potencijal koje radio amateri razvijaju te na taj način dodatno promovira Mediteran Film Festival, promocija i razvoj tehničke kulture, te potaknuti mlade na bavljenje radioamaterskim aktivnostima.

Kopirati
Drag cursor here to close