Dani dobrog muziciranja

14. Mostar Blues & Rock festival otvorio svoja vrata

Kultura / Glazba | 14. 07. 2016. u 06:41 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostar Blues & Rock Festival je započeo predstavljanjem knige 'Iscrpljujuća moć bluesa' novosadskog autora Tibora Nađa. Svi glazbeni sladokusci su nakon predstavljanja knjige imali priliku uživati u nastupima dva benda R'N'R VOD i Blues Caravan, koji dolaze iz BiH.

U tri dana Festivala, kao i prijašnjih godina, nastupit će grupe iz svih krajeva svijeta, tako ove godine na festival dolaze glazbenici iz Austrije, Hrvatske, SAD-a, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Mostar Blues & Rock Festival će, pored ostalog, biti mjesto promocije albuma Zoran Čalić Benda "U moru i plamenu", Čalić je inače poznatiji kao gitarist grupe Majke. Nastupit će i američki virtuoz na gitari Pop Chubby, te austrijska grupa Milk +, a publika će sve to imati priliku poslušati u četvrtak 14. srpnja.

Posljednju noć festivala 15. srpnja nastupa legendarna Yu Grupa, iz Hrvatske dolazi grupa Small House Brown, a mlade blues/rock snage predstavit će bosanskohercegovački Rock School Messengers.

Mili Tiro, direktor Mostar Blues & Rock Festivala, ranije je rekao kako unatoč svim financijskim problemima s kojima se ovaj festival susreo ispunjeno obćeanje, a to su tri dana kvalitetnog muziciranja, no zabrinut je zbog neulaganja u kulturu općenito.

''Mostarski blues festival je jedan pravi brend, daje Mostaru jednu sliku grada kulture u kojem postoji i takvo nešto. Festivali bluesa danas imaju ekspanziju u svijetu, danas ih je sve više. Mi smo najstarija blues & rock smotra u Bosni i Hercegovini. Postojimo 14 godina, pokušat ćemo opstati, pokušat ćemo ispuniti tu – da je tako nazovem – moju želju da dovedemo svjetski priznata glazbena imena u Mostar i da se o Mostaru počne pričati samo kao o gradu kulture", obećao je Tiro.

Kopirati
Drag cursor here to close