Ponuda

Žive slike u turističkoj ponudi Mostara

Gospodarstvo / Flash | 24. 10. 2014. u 11:41 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U skladu sa svjetskim turističkim tijekovima a s ciljem poboljšanja turističkih sadržaja u Mostaru kroz kulturu, u staroj gradskoj jezgri, nastao je i projekt čiji važan dio čine “Slike i priče Mostara”.

Radi se o performansu koji je u cjelini osmišljen u Mostarskom teatru mladih. Troje mladih akademski obrazovanih glumaca, kroz likove Mimara Sinana (glumac Boris Marić), Alekse Šantića (glumac Ivan Skoko) i Emine (glumica Mirela Mijačank Kordić) zanimljivim, interaktivnim pristupom provode posjetitelja kroz mostarske povijesne sličice.

''Sigurni smo da će budući posjetitelji Mostara ovakvom prezentacijom turističke ponude koja oživljava spomeničku baštinu imati jedno novo interaktivno iskustvo i na najbolji način doživjeti kulturu i tradiciju našega grada i cijele Hercegovine'', priopćeno je iz Odjela za kulturu Grada Mostara iz kojeg ističu kako žele ''da ovaj projekt zaživi i obogati turističku sezonu 2015. godine u Mostaru''.

Za predstavnike izvršne vlasti Hercegovačko-neretvanske županije, Grada Mostara i predstavnike Turističke zajednice HNŽ-a održana je i prezentacija mostarske povijesti-performans u izvođenju mladih mostarskih glumaca.

''Kako bi ovaj projekt zaživio i obogatio turističku ponudu Mostara usmjeravajući je modernim turističkim tijekovima neophodna je podrška lokalne izvršne vlasti te turističkih djelatnika'', zajednički je stav svih nazočnih ovome događaju.


Planirano je, u suradnji s Ministarstvom prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ-a ovaj projekt prezentirati osnovnim i srednjim školama a vrlo skoro će biti organizirana i posebna prezentacija projekta mostarskim medijskim djelatnicima.


Inače, MuM-Interpretacijski centar Mostar suvremeni je interpretacijski Muzej smješten u ambijentalnom prostoru Čerekovića dućana a po svome sadržaju i izvedbi jedinstven je na ovim prostorima. Muzej je svečano otvoren 23. srpnja 2014. godine u sklopu obilježavanja desete obljetnice obnove Starog mosta.


U ovoj posebnoj jedinici Muzeja Hercegovine tradicija i kultura ovoga kraja predstavljene su na jedan novi način a posjeta ovome muzeju jedno je posebno interaktivno iskustvo.

Kopirati
Drag cursor here to close