NO

Željko Kordić ostaje na dužnosti direktora Aluminija d.d. Mostar

Gospodarstvo / Flash | 08. 04. 2014. u 14:06 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon današnje sjednice članova Nadzornoga odbora Aluminija d.d. Mostar o usvojenomu dnevnom redu sjednice, mr. sc. Željko Kordić ostao je na dužnosti direktora Aluminija d.d. Mostar, stoji u priopćenju iz Alumnija d.d. Mostar

Sjednica je održana u prostorijama Upravne zgrade Društva.

Željko Kordić je podnio ostavku 2. travnja, samo dva mjeseca nakon što je imenovan na tu dužnost.

Ostavka je podnesena nakon što su Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg-Bosna i još neki dobavljači "Aluminiju" blokirali račune zbog neizmirenih dugova.

Inače, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović danas su na Mostarskom sajmu u kraćem razgovoru s direktorom Aluminija Željkom Kordićem obećali pomoći u daljnjem nastavku proizvodnje u tom poduzeću.

Josipović i Izetbegović nisu davali izjave za medije, a Kordić je novinarima kazao kako se dvojica predsjednika pokazala izrazito zanimanje za aktualne probleme u Aluminijevom poslovanju zbog kojih je budućnost tvrtke dovedena u pitanje.

- I gospodin Izetbegović i gospodin Josipović obećali su pomoć u smislu daljnjeg nastavka proizvodnje i opstanka radnih mjesta. Radna mjesta su potrebna svakoj državi, a pogotovo nama u BiH. Definitivno, uz nas mora stati Vlada, ne može se više pukim obećanjima kupovati vrijeme, jer mi vremena nemamo. U pitanju je 856 ljudi, 856 sudbina - kazao je Kordić.

On je dodao kako aktualno vodstvo Aluminija ima viziju i nadu u uspješan izlazak iz krize.

Kopirati
Drag cursor here to close