Domaće tvrtke

Željeznice FBIH potpisale ugovore o javnoj nabavci u vrijednosti više od 1,5 milijuna KM

Gospodarstvo / Flash | 27. 08. 2014. u 13:49 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Željeznice Federacije BiH na čelu sa predsjednikom Uprave Nijazom Puzićem potpisale su danas ugovore o javnoj nabavci roba sa sedam domaćih tvrtki.

Ukupna vrijednost ugovora iznosi više od 1,5 milijun KM, a potpisani su sa tvrtkama Teknoxgroup d.o.o. Blažuj, Farang TSC d.o.o. Sarajevo, „Intereuropa RTC“ d.o.o. Sarajevo, R&S d.o.o. Vogošća, PRO INVEST d.o.o. Doboj, Obrtnička djelatnost TAF -1 Breza i “Remont i servis motornih vozila” d.o.o. Tuzla.

Sklopljeni ugovori odnose se na nabavku motornih ulja i rashladne tečnosti, dijagnostiku dizel motora, nabavku 12 kompleta osovinskih slogova za lokomotive serije 441, špediterskih usluga, uredskog materijala, sredstava za higijenu, servisiranje pumpi brizgaljki dizel motora za lokomotive serije 661 i generalni – industrijski remont dizel motora.

Za sve ugovore provedeni su postupci javne nabavke, a njihova realizacija omogućit će Željeznicama FBiH nastavak tehnološih procesa, te redovitu i sigurnu opskrbu bh. gospodarskih subjekata i društva u cjelini.

S obzirom na to da su ŽFBiH duže vremensko razdoblje poslovale bez Uprave, što je značajno otežavalo i usporavalo tehnološke procese, konačnim imenovanjem Uprave ŽFBiH ostvarili su se preduvjeti da se ovo javno preduzeće u punom kapacitetu stavi na raspolaganje bh. gospodarstvui društvu, priopćeno je iz Služba za odnose s javnošću ŽFBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close