Konvoj

Zbog nereda u BiH u Hrvatskoj čekalo šest šlepera konvertibilnih maraka

Gospodarstvo / Flash | 28. 04. 2014. u 13:10 Berislav JURIČ

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Guverner Centralne banke BiH Kemal Kozarić otkrio je danas u Rovinju na 2. susretu guvernera regije da je tijekom demonstracija u veljači morao zaustaviti konvoj od šest šlepera punih novca namijenjenih Centralnoj banci BiH.

Isporuka konvertibilnih kovanica poklopila se s velikim demonstracijama u BiH, a kako policija nije mogla osigurati adekvatnu zaštitu za konvoj, guverner Kozarić prvo se obratio slovenskom guverneru Boštjanu Jazbecu za pomoć, prenosi Poslovni.hr.

Kako se Jazbec nije odmah javio na telefon, sljedeća adresa mu je bio hrvatski guverner Boris Vujčić, kojega je zamolio da preuzme šest šlepera punih konvertibilnih maraka i čuva ih u hrvatskim trezorima dok se ne steknu uvjeti za prebacivanje novca u BiH.

''Guverner Vujčić odmah nam je izašao u susret, novce je pohranio u trezore i besplatno ih čuvao puna dva mjeseca. Ovom prilikom mu se na tome najiskrenije zahvaljujem'', kazao je Kozarić na susretu kojeg organizira tjednik Lider.

Bh guverner je taj događaj naveo kao jedan od primjera dobre suradnje među guvernerima sa područja bivše Jugoslavije.

Na skupu su inače guverneri Crne Gore, Slovenije i BiH, a zbog obveza su se ispričali guvernerka Srbije i guverner Makedonije.

Kopirati
Drag cursor here to close