Prodaja u bescjenje

Zbog dugovanja, poljoprivrednici Federacije će besplatno dijeliti proizvode

Gospodarstvo / Flash | 28. 06. 2015. u 17:20 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poljoprivrednici u Federaciji BiH nalaze se u veoma teškoj situaciji, podsticaji kasne, a dugovi za 2014. i 2015. godinu premašuju 50 milijuna KM, rekao je danas u Sarajevu predsjednik Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH Avdo Muslimović.

Muslimović je na konferenciji za novinare, koja je održana simbolično pet do 12 ispred federalnog Ministarstva financija, najavio da će poljoprivrednici u četvrtak, 2. srpnja, na istom mjestu i u isto vrijeme građanima dijeliti poljoprivredne proizvode.

Prema njegovim riječima, proizvodi se prodaju u bescjenje, a poljoprivrednici moraju čekati zarađeni novac do devet mjeseci, zbog čega su su odlučili da podijele svoje proizvode građanima Sarajeva.

"Odnos prema gospodarstvu u FBiH je loš. Vlasti su odobrile odgodu plaćanja na šest do devet mjeseci i poljoprivrednici moraju čekati svoj novac. Na policama bi trebalo biti 50 posto domaćih proizvoda, ali za to što nije tako nije izrečena nijedna kazna", kaže Muslimović i dodaje da svakog 10. u mjesecu poljoprivrednici moraju platiti PDV, poreze i sve obaveze prema državi.

On je rekao da je Udruženje upućivalo zahtjev za službeni sastanak resornom ministru Jelki Miličević, ali da im ona nikada nije odgovorila, prenijela je agencija Srna.

Kopirati
Drag cursor here to close