Mostar

Završena obnova zgrade na Bulevaru

Gospodarstvo / Flash | 29. 09. 2014. u 07:49 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru je ovih dana završena rekonstrukcija još jedne stambeno-poslovne zgrade koja je porušena u ratu završenom prije dvadeset godina.

Zgrada je obnovljena u sklopu projekta obnove kolektivnih stambenih objekata u Mostaru, čija je implementacija započela još 2008. godine.

Zgrada se nalazi na Bulevaru, nekadašnjoj ratnoj liniji razgraničenja, a u njoj su se do rata nalazila četiri stana te devet poslovnih prostora.

Zgrada je donekle dobila isti izgled kakav je imala do rata. Zgrada je bila uvrštena u plan rekonstrukcije kolektivnih objekata u Mostaru još prije šest godina, ali je tada bilo problema s dozvolom. Onda je mijenjan projekt pa je dobivena građevinska dozvola na nove uvjete, što znači da zgrada bude onakva kakva je bila prije.

Nakon svega, izvođač radova, koji je ranije dobio posao na javnom pozivu, pristao je raditi po tada dogovorenoj cijeni tako da je obnova ipak urađena ali sa zakašnjenjem.

Na objektu su za sada urađeni samo vanjski radovi, gradnja novih betonskih ploča, zidova, potkrovlja i krova. Postavljena je i nova vanjska i unutarnja stolarija.

Kopirati
Drag cursor here to close