Nezaposleni iznad 40

Zavod pružio priliku za zapošljavanje 600 osoba

Gospodarstvo / Flash | 31. 07. 2014. u 10:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni zavod za zapošljavanje je 5. svibnja 2014. godine na svojoj internet stranici objavio Javni poziv za sudjelovanje u Programu sufinanciranja zapošljavanja i sufinanciranja stjecanja prvog radnog iskustva.

Kako se navodi iz Zavoda, jedna od mjera u okviru tog programa jeste i sufinanciranje zapošljavanja teško zapošljivih osoba - Vaučer za posao, koja je namijenjena osobama dobi iznad 40 godina, bez obzira na radno iskustvo i stupanj obrazovanja, a koje su prijavljene na evidenciju najmanje 24 mjeseca.

Predviđeno je zapošljavanje 600 osoba iz ove ciljne grupe, a FZZZ će poslodavcu mjesečno refundirati uplaćene obračunate obavezne doprinose za sufinanciranu osobu i troškove prehrane i prijevoza, a sve u iznosu od po 490 KM u trajanju od šest mjeseci, navodi se u priopćenju Federalnog zavoda za zapošljavanje.

Budući da do danas nije zaposlen broj osoba predviđen ovom mjerom, pozivaju osobe iz ove ciljne grupe, kao i zainteresirane poslodavce, da se informiraju radi eventualnog sudjelovanja.

Kopirati
Drag cursor here to close