Izmjena i dopuna zakona

Zastupnici PSBiH o trošarinama za bezalkoholna pića, pivo i vina

Gospodarstvo / Flash | 24. 07. 2014. u 16:18 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnici  Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine obavili su danas raspravu o Izvještaju Zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH o postizanju identičnog teksta Zakona o izmjeni i dopuni Zakona o trošarinama u BiH na prijedlog Vijeća ministara BiH, a usuglašavanje se odnosi na trošarine za bezalkoholna pića, pivo i vina.

Komisija je bila suglasna da bi najmanja šteta po BiH bila da se odbiju oba amandmana na zakon o trošarinama odnosno jednog amandmana Zastupničkog doma i jednog amandmana Doma naroda koja su usvojena u različitom tekstu te da se vrati izvornom tekstu Vijeća ministara BiH.

Članica Komisije Azra Hadžiahmetović, poslanica Stranke za BiH, kazala je da je tijekom rasprave na Komisiji rečeno da se što prije treba pristupiti izmjenama zakona o trošarinama koji bi stimulirali domaću proizvodnju i išli u pravcu zaštite domaće proizvodnje.

Zastupnik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Niko Lozančić smatra da je ovaj zakon izvrstan pokazatelj da su uvozni lobiji u BiH jači od svih onih koji misle napraviti nešto dobro za BiH zato Klub HDZ-a neće podržati ovaj zakon.

Zastupnik Srpske demokratske stranke (SDS) Borislav Bojić napominje da ovaj zakon nije zakon koji će stimulirati domaću proizvodnju jer bi za to trebalo naći prostora za domaće gospodarstvo no to ne znači da ne treba pristupiti izradi novog zakona.

O ovom izvještaju zastupnici će se izjašnjavati nakon što obave raspravu o svim točkama dnevnog reda.

Kopirati
Drag cursor here to close