Žene u biznisu

Žana Alpeza - Jedina žena iz Hercegovine nominirana za nagradu 'Dobro za filantropiju'

Gospodarstvo / Flash | 22. 10. 2014. u 11:56 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žana Alpeza iz Ledinica pored Gruda svoj rad posvećuje osnaživanju nezaposlenih žena, osobama s invaliditetom, životinjama, dobitnica je nagrade za jednu od najboljih ženskih ideja u biznisu. A Žana je jedina žena s ovih prostora koja je nominirana za ovogodišnju nagradu 'Dobro za filantropiju'.

''Zadnjih godinu ipol dana radim na projektu osnaživanja nezaposlenih žena i invalidnih osoba pod nazivom 'Activities of Agriculture MILA'. Projekt je zamišljen na način da nezaposlene žene i žene sa invaliditetom daju svoj doprinos u razvoju ruralne poljoprivrede, te u ovih godinu i pol dana smo prošli više desetaka edukacija,što je doprinijelo boljem uvidu u posao. Isto tako sam aktivna na programu osposobljavanja za pružatelja podrške i asistencije osobama s intelektualnim poteškoćama u SEC-u (Socijalno-Edukativni centar) Mostar, uz to se pripremam za višegodišnje osposobljavanje za 'geštalt psihoterapeuta''', kaže Žana u razgovoru za naš portal.

Ona je ove godine nominirana je u drugi krug nagrade 'Dobro za filantropiju' Mozaik Fondacije Sarajevo, a do toga je došlo preko suradnika s kojim je Žana radila na nekim projektima.

''Moj suradnik je prepoznao moju ideju i rad, te je odlučio nominirati me. Ja sam nakon telefonskog poziva iz Sarajeva doznala o čemu je riječ, te su me obavijestili da sam ušla u drugi krug izbora za ovu nagradu. Za mene ova nominacija kao i spoznaja da sam ušla u finalno natjecanje za dodjelu, uz ove ljude koji svaki dan čine bolju, sretniju, pozitivniju svakodnevnicu me čini ispunjenom'', rekla nam je Žana zadovoljno.

Po mišljenju ove velike aktivistice i filantropkinje dužnost svakog čovjeka je da nešto plemenito pokuša u tijeku svog života, jer svako djelo koje je nastalo od srca, kaže Žana, ne može se novcem iskazati.

Žana trenutno radi na mentoring projektu za osnaživanje žena, gdje će gošća u Hercegovini biti Tončica Čeljuska čiji će dolazak i gostovanje biti podrška ženama i u ovom dijelu Hercegovine,na putu poslovnog i osobnog razvoja.

Kako je Žana ostala motivirana u svom djelovanju, koji je njen životni moto, te što savjetuje budućim mladim poduzetnicama pročitajte na moja.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close