Sarajevo

Za ŽFBiH izdvaja se 22 milijuna KM

Gospodarstvo / Flash | 13. 02. 2014. u 14:35 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada FBiH je donijela Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava tekućeg transfera 'Subvencije javnim poduzećima - Transfer Željeznicama FBiH' utvrđenog Proračunom Federacije BiH za 2014. godinu Federalnom ministarstvu prometa i komunikacija.

Sredstva, u ukupnom iznosu od 22.000.000 konvertibilnih maraka, bit će raspoređena prema namjeni od kojih je za JP Željeznice Federacije Bosne i Hercegovine d.o.o. Sarajevo planirano 21.340.000 KM, a za Bosanskohercegovačku željezničku javnu korporaciju 660.000 KM.

Korisnicima transfera sredstva će se prebacivati u jednakim mjesečnim iznosima.

Svrha Programa je provođenje Zakona o financiranju željezničke infrastrukture i sufinanciranju putničkog i kombiniranog prometa po kojem Federacija financira održavanje željezničke infrastrukture i sufinancira željeznički putnički i kombinirani promet, te financira rad Bosanskohercegovačke željezničke javne korporacije Sarajevo po Sporazumu između Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske o uspostavljanju zajedničke željezničke javne korporacije kao dijela transportne korporacije, stoji u izvješću iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close