Ugroženost sustava

Za zaštitu kupreških šuma potrebno uklanjanje zaraženih stabala

Gospodarstvo / Flash | 17. 12. 2015. u 15:37 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Radionici održanoj na temu zdravstvenog stanja šuma na području kojim gospodari Šumsko gospodarsko društvo (ŠGD) "Hercegbosanske šume“ u Kupresu, dane su smjernice zaštite šuma od štetnika i zaključeno da se, s obzirom na alarmantnu situaciju u BiH, treba s više energije uključiti u integralnu zaštitu šuma, s posebnim naglaskom na pravovremeno uklanjanje zaraženih stabala iz šume.

Radionica je imala edukacijski dio na temu ugroženosti smreke u BiH, s posebnim osvrtom na štete od potkornjaka na smreci, te imele na jeli, stoji u današnjem priopćenju SGD-a.

Tom prilikom podneseno je i izvješće o monitoringu zdravstvenog stanja na području kojim gospodari ŠGD "Hercegbosanske šume“ te je otvorena rasprava o problemima u praksi i kvaliteti postavljanja lovnih klopki za potkornjake.

Radionicu je vodio doc. dr. Osman Mujezinović sa Šumarskog fakulteta u Sarajevu, a nazočni su bili pomoćnik ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Hercegbosanske županije Sead Ivojević, direktor uprave za šumarstvo Nikola Babić, rukovoditelj službe za uzgoj i zaštitu šuma Marijan Lozančić, kao i pomoćnici upravitelja za uzgoj i zaštitu šuma svih šumarija te tehničari odnosno referenti za uzgoj i zaštitu šuma.

Kopirati
Drag cursor here to close