Pripravni za kredite

Za aranžman s MMF-om spremni i Federacija i RS

Gospodarstvo / Flash | 06. 05. 2016. u 13:45 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dopremijerka i federalna ministrica finansija Jelka Milićević danas je najavila da će Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) trajati od 10. do 24. svibnja.

''Nakon toga imat ćemo sjednicu Fiskalnog vijeća BiH, na kojoj ćemo točno definirati predmjere, strukturalne odrednice, odnosno uvjete za aranžman s MMF-om'', izjavila je Milićević.

Za taj aranžman smatra da su spremni i Federacija i Republika Srpska nakon rješenja Banke Srpske.

''Otpilike se već priča o nekim rokovima i iznosima, a točne podatke znat ćemo 24. svibnja, koji će biti potvrđeni na Fiskalnom vijeću'', dodala je Milićević.

Komentirajući odluku Agencije za bankarstvo Republike Srpske da se predloži likvidacija Banke Srpske, kazala je da se čeka da Vlada RS-a potvrdi tu odluku.

''Drugi modalitet koji oni predlažu za ovu banku jeste da u okviru svojih sredstava, odnosno intervencija riješi problem Banke Srpske. U obje varijante ova banka neće imati osnovu za rad. Pitanje je samo isplata depozita - hoće li ići iz Agencije za osiguranje depozita ili iz proračuna RS-a'', kazala je Milićević novinarima na današnjoj press-konferenciji u Vladi Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close