Nepromišljeni potezi

Vojni umirovljenici u BiH poručili vlasti: Ne igrajte se s našim životima

Gospodarstvo / Flash | 14. 05. 2015. u 16:26 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skupština Udruženja umirovljenika vojnih osiguranika u FBiH na današnjoj sjednici u Sarajevu zaključila je da su "ozbiljno shvatili namjere pojedinih organa vlasti u FBiH, da brutalnim i nepromišljenim potezima mogu ugroziti egzistenciju umirovljenih vojnih osiguranika, ostalih vojnih umirovljenika i njihovih obitelji''.

''Upozoravamo sve one koji odlučuju o našim životima da se ne igraju i ne provociraju našu odlučnost u zaštiti naše i egzistencije naših obitelji. Umirovljenici vojni osiguranici u Federaciji BiH, kao i ostali vojni umirovljenici u posljednjih pet godina suočeni su s brutalnošću i poniženjima aktualne vlasti u Federaciji BiH'', navode iz Skupštine Udruženja penzionera vojnih osiguranika u FBiH.

Nadležne organe podsjećaju "da je primjenom tzv. Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja obrambeno oslobodilačkog rata od 1.8.2013. ovoj populaciji smanjena mirovina za oko 50 posto, kad se uzme u obzir ranije smanjenje 2009. za deset posto, te ne povećanje mirovina kao i ostalim umirovljenicima za 15 posto''.

''Očigledno je da se prema ovoj populaciji primjenjuju mjere tihog ubijanja i likvidacije. Upozoravamo nadležne organe Federaciji BiH da zaustave dalje derogiranje prava ove kategorije građana BiH'', ističe se.

Skupština Udruženja, kako se navodi u priopćenju, daje punu podršku organima Udruženja u zaštiti prava kategorije vojnih umirovljenika da traže od organa vlasti zaštitu prava umirovljenika vojnih osiguranika kao i prava ostalih boračkih kategorija.

Dokument istog sadržaja upućen je i Vladi FBiH, resornim federalnim ministarstvima i direktoru FZ MIO.

Kopirati
Drag cursor here to close