Sušno razdoblje

Vodovod: Mostar pred uvođenje redukcije; Bijeli brijeg u petak bez vode

Gospodarstvo / Flash | 31. 07. 2015. u 06:13 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Ovih dana, kao posljedica iznadprosječno visokih temperatura, suočeni smo sa drastičnim padom izdašnosti izvorišta rijeke Radobolja, kao i smanjenjem protoka na vodocrpilištima na području Grada Mostara, te stoga apeliramo na naše potrošače na racionalno korištenje pitke vode", navodi se iz JP Vodovod.

Problemi u vodoopskrbi su najviše izraženi u prigradskim naseljima, gdje je zabilježena i najveća potrošnja zbog nesavjesnog i neumjerenog korištenja pitke vode za zalijevanje zelenih površina, rashlađivanje, punjenje bazena i slično, a što dodatno opterećuje sustav vodoopskrbe ugrožen vremenskim neprilikama.

"Molimo cijenjene potrošače da, u ovim izvanrednim okolnostima, ograniče potrošnju pitke vode za njenu osnovnu namjenu, u suprotnom ćemo biti prisiljeni poduzeti sve mjere kojima raspolažemo, pa i one koje nisu popularne poput prisilnih ograničenja i obustava, a sve u cilju kako bi se održao sustav vodoopskrbe Grada Mostara", priopćeno je.

Iz JP Vodovod Mostar doznajemo da je vodoopskrba uredna. Zbog radova na vodovodnoj mreži bez vode će biti naselje Bijeli Brijeg u vremenu od 8 do 14 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close