Izmirenje dugova

Vlada TŽ odobrila pokretanje postupka financijske konsolidacije 'Konjuh'

Gospodarstvo / Flash | 27. 01. 2015. u 15:25 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Tuzlanske županije donijela je Odluku o financijskoj konsolidaciji privrednog društva 'Konjuh' d.d. Kladanj čime se odobrava pokretanje postupka financijske konsolidacije ovog gospodarskog društva, priopćeno je iz Vlade TŽ-a.

Odobreni postupak financijske konsolidacije obuhvaća, kako se navodi, izmirenje dugovanja Društva, nastalih zaključno do 30. rujna 2013. godine u ukupnom iznosu od 608.211 KM, a na osnovu doprinosa za zdravstveno osiguranje (69.696 KM), doprinosa za osiguranje od nezaposlenosti (11.746 KM), poreza (sa kamatama), isključujući porez na dodanu vrijednost (3.340 KM), dugovanja za isporučenu vodu, struju, grijanje i ostale komunalne usluge (7.660 KM), dugovanja prema dobavljačima za isporučene robe i usluge (31.945 KM), dugovanja prema zaposlenicima (483.824 KM), a u skladu sa Elaboratom opravdanosti financijske konsolidacije i kratkoročnim planom razvoja privrednog društva 'Konjuh' d.d. Kladanj.

Izmirenje dugovanja 'Konjuh' d.d. Kladanj će izvršiti na osnovu sporazuma o financijskoj konsolidaciji koji će sačiniti sa svakom nadležnom federalnom i županijskom institucijom, davateljima usluga, dobavljačima i uposlenicima.

Sporazumom će se ponovo preispitati i usuglasiti, odnosno utvrditi točan iznos, vrsta i struktura dugovanja, način na koji će biti izmirene obaveze, iznosi i dinamika plaćanja, kao i naznaka da se izmirenje duga obavlja na teret kapitala privrednog društva, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close