Odlučila ulagati

Vlada prepoznala turistički potencijal Blagaja

Gospodarstvo / Posao | 01. 03. 2014. u 11:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalna vlast odlučila je ulagati u razvoj turizma hercegovačke regije, a Federalno ministarstvo prostornog uređenja kao nebrušeni dijamant i potencijal za razvoj turizma prepoznalo je Blagaj pored Mostara.

Tako je već urađena priprema i izrada prednacrta regulacijskog plana povijesnog gradskog područja Blagaj za razdoblje od 2011. do 2021. godine, što je Federalno ministarstvo jučer s ponosom predstavilo uz promociju prve faze radova koja je već uspješno okončana.

Veliki značaj

Naglašavajući da je Federalno ministarstvo nositelj pripreme regulacijskog plana povijesnog gradskog područja Blagaj, pomoćnica federalnog ministra prostornog uređenja Hanka Mušinbegović je naglasila da je javnost u prvoj fazi bila uključena u okviru procesa izrade urbanističke osnove. To je, po njezinim riječima, jasan pokazatelj kako se radi o projektu iznimnog značenja, a na istom principu temelji se i odnos prema radu na drugoj fazi implementacije projekta.

Stoga je naglasila kako će sve primjedbe s održanog okruglog stola biti analizirane i u slučaju da budu prihvatljive, dostavit će se nositelju projekta kako bi imao smjernicu za nacrt plana. Primjedbe, sugestije i pohvale građani će, kako je naglasila, moći uputiti u idućih deset dana preko anketnih listića u Područnom uredu u Blagaju.

Mušinbegović je napomenula da u prvoj fazi nije bilo zamjerki te dodala kako je tek u prednacrtu razrađena osnovna koncepcija i da se mogu nazirati neka rješenja, poput uvođenja pješačke zone ispred Tekije, određivanja površina za promet u mirovanju, rješavanja ugostiteljskih potreba kroz određene ugostiteljske objekte i drugo, piše Dnevni list.

Razmatranje nacrta

Podsjetila je kako je o održavanju okruglog stola javnost bila obaviještena preko medija, a upućeni su i pojedinačni pozivi resornim institucijama koje se bave zaštitom kulturnog i prirodnog naslijeđa, vjerskim zajednicama te određenim institucijama Gradske uprave i navela je kako je sljedeći instrument za uključenje javnosti javna rasprava u okviru nacrta plana te kako će nacrt biti razmatran na oba doma Parlamenta FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close