Ništa novo

Vlada opet pere ruke od Krivaje

Gospodarstvo / Flash | 06. 05. 2016. u 12:56 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sjedištu Vlade Federacije BiH danas je održan sastanak kojem su prisustvovali savjetnici premijera Federacije BiH, načelnik Općine Zavidovići Suad Omerašević, predsjednik Uprave Razvojne banke FBiH Salko Selman, direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Omer Korjenić i predstavnici radnika poduzeća „Krivaja Mobel“.

Razgovarano je o mogućnosti zaštite kreditnih sredstava od 6.500.000 KM koje je Razvojna banka FBiH 2012. godine plasirala IP „Krivaja“ - u stečaju, a što su bila sredstva Federalnog zavoda za zapošljavanje. Odluku o odobravanju ovih sredstava donijela je Vlada FBiH u tadašnjem sazivu.
Grupa koja je 2014. godine kupila imovinu zavidovićke kompanije imala je i obavezu da servisira i ovo kreditno zaduženje.

I na današnjem sastanku je, još jednom, naglašeno da Vlada FBiH nema zakonskog osnova da u ovom slučaju poduzima bilo kakve mjere jer je ugovor o kupoprodaji potpisao stečajni upravnik s 'Ortačkom grupom' koja je formirala gospodarsko društvo ''Krivaja Mobel'', čiji je i vlasnik.

Sva pitanje radnika i vlasnika ove firme isključivo su u domenu njihovih međusobnih odnosa, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close