Sastanak u Sarajevu

Vlada obećala riješiti problem Petrola

Gospodarstvo / Flash | 27. 11. 2014. u 14:40 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na zahtjev Sindikalne organizacije "Petrol" d.d. Ljubuški, koja godinama ukazuje na brojne nezakonitosti koje se događaju u toj tvrtki, od trenutka kada je 1998. izvršena dokapitalizacija, danas su u Sarajevu održani sastanci s predstavnicima Vlade Federacije BiH i Saveza samostalnih sindikata BiH.

Savjetnik premijera FBiH obvezao se da u najkraćem mogućem roku organizira sastanak kojem će nazočiti premijer FBiH, predstavnici resornog ministarstva i svih nadležnih institucija, te predstavnici sindikata, a radi imenovanja predstavnika državnog kapitala u toj firmi, te konačnog iznalaženja rješenja za njezine višegodišnje probleme.

Na sastanku u Savezu samostalnih sindikata BiH, kojem je osim predsjednika SSSBiH Ismeta Bajramovića nazočio i savjetnik iz Samostalnog sindikata radnika nafte i petrohemije, dogovoreno je da sindikat u punom kapacitetu podrži sve zahtjeve članova Sindikata "Petrol" d.d. Ljubuški, odnosno "Energopetrola" Mostar i zaštiti radno-pravni status svojih članova.

Iako su nadležne institucije do sada u više navrata upozoravane na kršenje zakona, neuplaćivanje poreza i dadžbina prema državi, te zloupotrebe državnog kapitala u firmi, do danas nitko od nadležnih nije poduzeo ništa konkretno da, prije svega, zaštiti imovinu Federacije BiH, odnosno njenih građana, niti prava radnika i radnica u ovoj tvrtki'', priopćeno je iz Službe za informisanje SSSBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close