Sjednica u mostaru

Vlada imenovala direktore mostarskih Cesta i Pošte

Gospodarstvo / Flash | 03. 09. 2015. u 12:26 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH je na sjednici održanoj u četvrtak u Mostaru Nadzornom odboru Cesta d.d. Mostar dala prethodnu suglasnost za razrješenje dužnosti članova Uprave i izvršnih direktora ovog gospodarskog društva. Također, prethodna suglasnost data je za imenovanje Kristijana Milasa za vršioca dužnosti direktora - člana Uprave i izvršnih direktora Zdenka Propadala, (za tehničke poslove), Darka Lakića (za ekonomsko-financijske poslove) i Milana Vukoja (za pravne i opće poslove) Cesta d.d. Mostar. Ova imenovanja važe do okončanja konkursne procedure, a najduže na razdoblje do šest mjeseci.

Na sjednici je donesena je Odluka o davanju ovlasti Lidiji Šimić kao punomoćniku za zastupanje Vlade FBiH na skupštini gospodarskog društva „Feroelektro” d.d. Sarajevo, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Nadzorni odbor JP Hrvatske pošte d.o.o. Mostar dobio je danas suglasnost Federalne vlade za razrješenje dužnosti članova Uprave - direktora i izvršnih direktora - prije isteka mandata zbog gubitka povjerenja i prethodnu suglasnost za imenovanje Mate Rupčića za vršitelja dužnosti direktora - predsjednika Uprave i vršilaca dužnosti izvršnih direktora Ljube Vujice (za poštansku tehnologiju) i Ivana Sušca (za razvoj sustava i marketinga) Hrvatskih pošta, do okončanja konkursne procedure, a najduže na šest mjeseci.

Federalna vlada dala je Nadzornom odboru „Sarajevoputeva” d.d. Sarajevo prethodne suglasnosti za razrješenje dužnosti članova dosadašnjeg Nadzornog odbora, kao i za privremeno imenovanje Nadzornog odbora ovog društva u sastavu Suvad Alibašić i Mirel Mišković. Također, Nadzornom odboru „Sarajevoputeva” data je, zbog isteka mandata, prethodna suglasnost za imenovanje Nataše Fazlić za predsjednice Uprave - generalnu direktoricu, do okončanja konkursne procedure, a najduže na šest mjeseci.

Prethodnu suglasnost Vlada je dala za razrješenje dosadašnjih i za imenovanje vršitelja dužnosti članova Nadzornog odbora BH Telecoma na razdoblje do najviše tri mjeseca, odnosno do okončanja natječajne procedure, počev od dana stupanja na snagu Odluke Skupštine o imenovanju članova Nadzornog odbora. Suglasnost za privremeno imenovanje data je za Ševala Kovačevića, Mugdima Mandžuku, Nedina Dedića, Harisa Delizaimovića, Ibrahima Velića i Vjekoslava Ivankovića.

Federalna vlada dala je prethodnu suglasnost za razrješenje dužnosti članova Nadzornog odbora JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo, prije isteka mandata zbog gubitka povjerenja. Također, prethodnu suglasnost je dala za imenovanje Željka Petrovića, Harisa Jašarevića, Damira Anića, Osmana Lindova i Daliborke Marić za vršioce dužnosti članova Nadzornog odbora ovog javnog poduzeća do najviše tri mjeseca, odnosno do okončanja konkursne procedure, počev od dana stupanja na snagu Odluke Skupštine o imenovanju članova Nadzornog odbora.

Vlada je dala prethodnu suglasnost Nadzornom odboru Hrvatskih telekomunikacija d.d. Mostar za donošenje Odluke o imenovanju Gorana Kraljevića za člana Uprave - izvršnog direktora za pokretnu mrežu ovog javnog poduzeća. Sve odluke stupaju na snagu danom donošenja i bit će objavljene u „Službenim novinama FBiH“.

Istodobno, u Komisiju za izbor i imenovanja članova nadzornih odbora u društvima a učešćem državnog kapitala u kojima nadležnosti FBiH vrši Vlada FBiH danas su imenovani Amra Đendušić (predsjednica), Damir Šapina, Denijal Pelidija, Mirjana Vučić i Mirsada Jahić (članovi).

Danas dopunjenim Rješenjem, Vlada FBiH je u Radnu grupu za izradu radne verzije Zakona o državnoj službi FBiH i Zakona o namještenicima u organima državne službe u FBiH imenovala predsjednika Samostalnog sindikata državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH Saliha Kruščicu. Vlada je, kako je priopćeno, izmijenila ranije Rješenje, te za člana Savjeta za praćenje cijena imenovala Jasminku Mujkić.

Kopirati
Drag cursor here to close