Odluka

Vlada HBŽ-a u skupštinsku proceduru uputila Nacrt prostornog plana

Gospodarstvo / Flash | 25. 07. 2014. u 09:02 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na jučerašnjoj sjednici u Livnu utvrdila je i u skupštinsku proceduru uputila Nacrt prostornog plana Hercegbosanske županije 2008.-2028. godina, kao i prijedlog Odluke o donošenju Prostornog Plana za područje Hercegbosanske županije za razdoblje 2008.-2028. godina.

Kako su danas priopćili iz Vlade HBŽ-a, na sjednici je utvrđen i u skupštinsku proceduru upućen i Zakon o građenju Hercegbosanske županije.

Donesena je i Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava za sufinanciranje projekata ekoloških udruga iz Proračuna HBŽ-a za 2014. godinu ministra graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša, s kriterijima raspodijele.

Vlada je Odlukama Ministarstvu znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a usvojila tri programa utroška sredstva i to Program utroška sredstava "Potpora - besplatni udžbenici" utvrđenog Proračunom HBŽ-a za 2014. godinu u ukupnome iznosu od 45.300 KM, zatim Program transfera financijskih sredstava općinama HBŽ-a za sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola za školsku 2014./2015. godinu u ukupnome iznosu od 500.000 KM i Program utroška sredstava "Potpora stipendiranja studenata" utvrđenog Proračunom HBŽ-a za 2014. godinu u ukupnome iznosu od 60.000 KM.

Zbog isteka mandata, Vlada je Rješenjem razriješila v.d. ravnateljicu Agencije za privatizaciju Božanu Ćurić iz Livna i Rješenjem imenovala Tihanu Pranjić iz Tomislavgrada novom v.d. ravnateljicom Agencije na razdoblje od šest mjeseci.

Nakon provedenog Javnog poziva i liste kandidata dostavljene od strane Povjerenstva koje je provelo natječajne procedure, Vlada je Odlukom imenovala članove Žalbenog vijeća Vlade HBŽ-a na mandat od 5 godina i donijela Odluku o utvrđivanju visine novčane naknade članovima ovoga Žalbenog vijeća.

Odlukama je jučer odobreno 10.000 KM Gimnaziji Livno za izgradnju novog potpornog zida u dvorištu ove škole, 5.000 KM KUD-u "Rudine župa Vidoši" Livno u svrhu pokroviteljstva 5. Međunarodne ocjenjivačke smotre folklora "Gospojina 2014" i 5.000 KM Samostanu "Karmel sv. Ilije" Zidine Tomislavgrad za organiziranje simpozija o tradicijskoj kulturi i nematerijalnoj baštini Hrvata u Bosni i Hercegovini, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close