Svečano otvorenje

Više od 100 izlagača na Danima šljive u Prozoru-Rami

Gospodarstvo / Flash | 21. 09. 2015. u 10:44 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik općine Prozor/Rama Jozo Ivančević, voditeljica projekta ProLocal za BiH Karin Hoerhan i direktor Ureda za koordinaciju projekta poboljšanja životnih uvjeta na selu prof. dr. Halil Omanović otvorili su danas 10. sajam poljoprivrede, prehrane i turizma "Dani šljive Prozor-Rama 2015".

Po riječima Josipa Juričića iz Organizacijskog odbora Sajma, posjetiteljima će se tijekom dva dana, koliko se sajam održava, predstaviti izlagači iz Prozor-Rame, BiH i Hrvatske. Također, bit će predstavljena i Turistička zajednica Popovače, prijatelja Prozora-Rame.

"Tijekom sajma predstavit će se 100 izlagača sa svojim proizvodima i uslugama. Sajam inače ne radimo megalomanski već pokušavamo da imamo jednu ugodnu atmosferu i tako ne pravimo veliki sajam. Brojka od oko 100 izlagača se ponavlja svih 10 godina", kazao je u izjavi za Fenu Juričić.

Po njegovim riječima, sajam daje izrazito dobre rezultate, doprinosi promociji i uspostavljanju poslovnih kontakata, piše portal Rama-Prozor.info.

Drugog dana sajma bit će upriličeni poslovni susreti s predstavnicima trgovačkih centara koji na licu mjesta mogu pogledati proizvode i ostvariti poslovne kontakte s proizvođačima.

Za vrijeme održavanja sajma bit će upriličena dva okrugla stola tijekom kojih će biti riječi o turizmu i poljoprivredi.

Posjetiteljima sajma će se predstaviti i proizvođači sira budući da na području općine postoje i tri mini sirane.

Drugog dana sajma bit će dodijeljene nagrade i priznanja proizvođačima za najbolju rakiju šljivovicu, za ostale rakije, likere i najbolji sir.

"Proizvođačima se dodjeljuju zlatne, srebrne i brončane plakete koje oni nakon toga ugrađuju na svoje etikete i na svoje proizvode kao pokazatelj njihova kvalitetnoga rada, a što pospješuje tržišni pristup", kazao je Juričić.

Kopirati
Drag cursor here to close