Uspjeh

Violeta otvorila novu tvornicu u Grudama

Gospodarstvo / Flash | 30. 06. 2015. u 11:42 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak, 30. lipnja, predsjedavajući Predsjedništva BiH dr. Mladen Ivanić svečano je otvorio novu Violeta tvornicu tekućih deterdženata i dječjih pelena u Grudama.

''Iznimna mi je čast otvoriti pogon u koji su utkana najnovija tehnološka dostignuća, koja će kroz našu zemlju ući na europska tržišta. Za nas, koji ovdje živimo, ipak je važnija činjenica  da će ova tvornica u samom startu osigurati budućnost za mnoge obitelji'', rekao je ovom prilikom Mladen Ivanić, predsjedavajući Predsjedništva BiH.

''Ovo je važan trenutak u razvoju naše tvrtke i našeg brenda. ''Violeta'' postaje ravnopravan konkurent velikim internacionalnim brendovima u novim kategorijama u cijeloj regiji. Ukupna investicija od oko 40 milijuna KM osigurat će mnoga izravna i neizravna radna mjesta u Grudama i cijeloj BiH, kroz distributivne, prodajne, marketinške i druge aktivnosti. Nadamo se da će naš primjer potaći i druge domaće tvrtke da ulažu u proizvodnju, koja je ključ razvoja države, a za Violetu, ovo je još jedan uspjeh u dugogodišnjem kontinuiranom razvoju'', istakao je Petar Ćorluka, predsjednik Uprave ''Violeta'', napominjući da pored ekološki osviješten proizvodnje, koja podrazumijeva vlastiti izvor vode, solarno energetsko napajanje  i potpunu efikasnost bez otpadnih voda, tvornica zadovoljava najviše svjetske standarde automatizacije i energetske efikasnosti.

Tvornica tekućih deterdženata će brzinom od 6000 litara na sat, proizvoditi deterdžente za rublje i ručno pranje suđa, te omekšivače i ostala sredstva za osobu higijenu.

U okviru tvornice, po prvi put u Europi, za proizvodnju superupijajućih pelena iznimne mekoće, koristit će se najsuvremenija japanska tehnologija sa brzinom linije od 800 pelena u minuti i automatskom pakirkom, koja će, prvi put u Europi, bit instalirana u BiH.

Uskoro se očekuje i plasiranje novih proizvoda iz kategorije osobne higijene.   

Otvaranju su prisustvovali i predstavnici iz javnog, političkog i kulturnog života BiH, vodeći gospodarstvenici, i poslovni suradnici iz Bosne i Hercegovine i iz regije.

Kopirati
Drag cursor here to close