Bileća

Vikend turizam u Hercegovini: Graditi vikendice žele Danci, Rusi...

Gospodarstvo / Flash | 29. 09. 2016. u 15:11 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na obali Bilećkog jezera, u mjestu Orah, počela je gradnja prvog vikend naselja. Zanimanje za lokacije je veliko, a već je prodano više od polovice parcela. Nadležni u općinskoj upravi ističu da će Bileća, osim turističkog razvoja, imati višestruke koristi od ovog projekta, javlja RTRS.

Jana Pitersona iz Danske, zaljubljenika u prirodu, lov i i ribolov, Bileća je osvojila na prvi pogled. Bilećko jezero i prirodne ljepote, samo su jedan od razloga zašto je odlučio ovdje graditi drugi dom.

"Kada sam prvi put vidio ovaj kraj i Bileću, shvatio sam da postoje mnoge mogućnosti i perspektive za razvoj turizma. Htio sam nečim privući Dance da dođu, jer sada je trend među Europljanima da ih ne zanimaju hoteli i more, već planinarenje, lov i ribolov", istakao je Piterson.

U općinskoj upravi i nadležnim odjeljenjima imali su, kažu, odlične suradnike. Već sljedećeg proljeća, vlasnici prvih vikendica u Orahu, ugostit će brojne prijatelje iz Danske i drugih europskih zemalja.

Općina Bileća opredijeljena je da ulaže u razvoj turizma, koji će se bazirati na potencijalima Bilećkog jezera. Budućim stanovnicima vikend naselja, omogućit će da što lakše dobiju neophodne dozvole, kao i da riješe pitanje elektrifikacije i pristupnih putova do naselja.

Miljan Aleksić, načelnik općine Bileća ističe da je u ovom kompleksu od 28 lokacija, prodano 18, a postoji i još jedna parcela sa isto toliko lokacija.

"U planu je i izgradnja marine, turističkih sadržaja. Ovo će biti lijepo naselje. Bileća ima novi imidž, dolaze ljudi sa svih strana, a mi ćemo im omogućiti da se osjećaju kao kod kuće", rekao je Aleksić.
Najzainteresiraniji za gradnju uz Bilećko jezero jesu kupci iz Rusije i Srbije. Cijena neuređene lokacije je oko 2.500 maraka, dok će budući vlasnici za uređenu lokaciju morati da izdvoje oko 10.000 maraka.

Kopirati
Drag cursor here to close