Očaj

VIDEO: Radnik se pokušao spaliti u Tuzli

Gospodarstvo / Flash | 17. 04. 2015. u 12:09 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnik Tvornice transportnih uređaja jutros se pokušao spaliti pred zgradom županijske skupštine u Tuzli, a u tomu su ga spriječili novinari i kolege radnici.

Naime, nakon kratkog okupljanja pred zgradom Vlade Tuzlanske županije gdje ih niko nije primio na pregovore, radnici su se uputili ka županijskoj Skupštini.

''Nakon što radnike TTU ni tu nitko nije primio na pregovore, Muminović Izet se pokušao zapaliti u čemu su ga spriječili novinari naše redakcije i drugi radnici. Naime, dok su novinari naše redakcije uzimali izjavu od Izeta, on je vidno potresen dok je pričao svoje probleme izvadio flašicu s benzinom iz džepa, istresao sadržaj iz nje te počeo prijetiti da će se zapalit. Policija koja je osiguravala zgradu Skupštine mirno je to promatrala'', navodi Tuzlanski portal.

Radnik, s 30-godišnjim stažem, koji je dugo na bolovanju zbog bolesti pokazujući nalaze rekao je kako njegov život nema smisla jer ne može sebi priuštiti ni lijekove a kamoli komad kruha.

''Ljudi ja sam lud čovjek. Meni lijekovi trebaju. To je meni kao droga, ja to moram imati, ja to moram kupiti ali kako da kupim kad nemam ni za kruha da kupim? Tko će mi to kupiti? Ja moram popiti lijek! Ja ću se ubiti, baš me briga i za ženu i za porodicu'', rekao je Muminović nakon čega su ga okupljeni spriječili u njegovoj namjeri.

Tuzlanski portal izvještava kako su se radnici, nakon što im je policija pojasnila da uistinu nema nikoga u zgradi da im se obrati, razišli kućama najavivši prosvjede za sljedeći tjedan. Radnici navode kako županijska Vlada nije ispoštovala dogovor od 7. travnja o isplati jednokratne novčane pomoći kao ni ostale zahtjeve koje su mjesecima upućivali.

Kopirati
Drag cursor here to close