Tarik Jašarević

VIDEO | Srednjoškolac iz Tuzle najbolji mladi poduzetnik Balkana

Gospodarstvo / Flash | 27. 04. 2017. u 13:22 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ideja Tarika Jašarevića o proizvodu od recikliranog materijala bila je najbolji timski prijedlog na balkanskom sajmu poduzetništva održanom u Beogradu, gdje su se natjecali srednjoškolci iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske te Bosne i Hercegovine.

Njegova ideja pobijedila je u konkurenciji 80 ideja na Međunarodnom natjecanju srednjoškolaca u poduzetničkim vještinama poslovog izazova zapadnog Balkana u Beogradu.

''Osmislio sam bicikl na električni pogon koje se može koristiti kao hibrid, a za inovaciju i dizajn osvojio sam prvo mjesto'', kazao je učenik Kemijske škole u Tuzli Tarik Jašarević.

Prezentacija ideje, napominje ovaj talentirani srednjoškolac, bila je dio vrlo smišljenog poduzetničkog plana, koji su radili timski.

U Kemijskoj školi ovaj uspjeh učenika smatraju najvećim pojedinačnim uspjehom u zadnjih dvadesetak godina, kaže direktor Kemijske škole u Tuzli Arif Švraka.

''U natjecanju Business Challenge, organiziranom na tri razine, županijskom, državnom i balkanskom, Tarik je pokazao i sklonosti ka timskom radu'', rekao je direktor, ističući da je njegov uspjeh i uspjeh Kemijske škole, nastavnika i uprave.

Pobjeda je, kažu u školi, još vrijednija, jer je učenik smjera za web dizajn pobijedio učenike ekonomskih škola i gimnazija i pokazao put kojim svoje ideje mogu plasirati i svi drugi kreativni učenici.

Kopirati
Drag cursor here to close