Radna snaga

Veleposlanstvo Njemačke objašnjava: Evo kako možete imigrirati u Njemačku!

Gospodarstvo / Flash | 10. 12. 2014. u 16:00 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Priopćenjem za javnost reagirali su iz Veleposlanstva Njemačke u BiH na pisanje pojedinih medija o tome kako grad Goslar traži izbjeglice. Kako bi objasnili situaciju iz Veleposlanstva Njemačke napominju kako za razliku od kvalificiranih imigranata (vidi dole), podnositelji zahtjeva za azil iz Bosne i Hercegovine imaju jedva šansu da ostanu u Njemačkoj.

Zahtjevi za azil podnositelja za azil iz Bosne i Hercegovine u većini slučajeva budu odbijeni, tako da se oni moraju vratiti u svoju domovinu.

Iz Veleposlanstva navode kako izbjeglice i podnositelji zahtjeva za azil u Njemačkoj na početku nemaju pravo slobodnog izbora gdje žele živjeti. Umjesto toga oni se raspoređuju po gradovima i općinama, ovisno o njihovom broju stanovnika i ekonomskoj moći.

U posljednjih nekoliko godina broj izbjeglica je značajno porastao uglavnom zbog građanskog rata u Siriji. Zbog toga mnogi gradovi imaju poteškoća da adekvatno smjeste izbjeglice koje su im dodijeljene.

Gradonačelnik grada Goslar je sada ponudio da prihvati izbjeglice iz drugih gradova, pošto su mnogi stanovi u Goslaru prazni. Njegova ponuda se dakle ne odnosi na individualne izbjeglice, već je ponuda upućena drugim gradovima i općinama u Njemačkoj.

Njemačka treba kvalificirane imigrante. Stoga su se posljednjih godina znatno pojednostavile odrebe za imigrante. Za mlade obrazovane ljude često je najbolji način da se postigne permanentna perspektiva u Njemačkoj, putem studiranja u Njemačkoj. Jer, onaj tko tamo uspješno završi studij ima mogućnost da nakon toga ostane još 18 mjeseci u Njemačkoj i u tom periodu nađe stalno zaposlenje.

Takođe za dobro kvalificiranu stučnu snagu - posebno iz oblasti matematike, informatike, prirodnih znanosti, tehnike u humane medicine postoji tzv. Plava karta koja im omogućava da u Njemačkoj rade.

Za mlade ljude postoji i mogućnost ukoliko nemaju akademsko obrazovanje, da dođu u Njemačku. U mnogim slučajevima je preduvjet da kandidat ima potvrdu o odgovarajućem studijskom mjestu, radnom mjestu ili mjestu za obrazovanje. U većini slučajeva potrebne je i dobro poznavanje njemačkog jezika, ističu iz Veleposlanstva Njemačke u BiH.

Više informacija (na engleskom i njemačkom) o ovoj temi možete naći na: www.thejobofmylife.de/en/home.html www.make-it-in-germany.com/en/for-qualified-professionals

Infomacije po pitanje hoće li diploma biti priznata u Njemačkoj možete naći na ovoj stranici: http://www.anerkennung-in-deutschland.de/html/en/index.php

Kopirati
Drag cursor here to close