Ravno

Veleposlanik Japana nastavlja promociju hercegovačke regije

Gospodarstvo / Flash | 05. 03. 2015. u 14:15 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Načelnik Općine Ravno, Andrija Šimunović sa svojim suradnicima, primio je danas u oproštajni posjet veleposlanika Japana, gospodina Hidea Yamazakija.

Načelnik se tom prigodom zahvalio Vladi Japana, a posebno Veleposlaniku Yamazakiju na potpori i donacijama koje je Japan uputio općini Ravno.

Projekt Podrška aktivnostima deminiranja u okviru uspostavljanja međunarodnog turističkog koridora u Hercegovini, koji je implementiran u Općini, značajno je doprinio poboljšanju života naše lokalne zajednice posebno s aspekta turizma i sigurnosti lokalnoga stanovništva i turista koji posjećuju ovo područje- istakao je općinski načelnik.

Sami efekti projekta su već vidljivi kroz povećan broj turista i kroz potpisivanje tri ugovora u okviru trećeg poziva IPA 2007.-2013. na temelju kojih će se realizirati novi projekti u općini.

Još jednom se zahvalio narodu Japana, Vladi Japana i Veleposlaniku Hideu Yamazakiju što su svojom podrškom doprinijeli održivom razvoju naše lokalne zajednice.

Veleposlanik Japana je istakao da mu je ovaj projekt jedan od najuspješnijih projekta tijekom svog mandata u BiH te naglasio da iako napušta BiH, povratkom u Japan nastaviti će promociju ove države a posebno hercegovačke regije.

Predsjednica OV Ravno, Stana Burić, se također zahvalila Vladi Japana i kazala da vjeruje u daljnju suradnju i buduće projekte kroz rad s Japanskom agencijom za međunarodnu suradnju (JICA), navodi se u priopćenju

Kopirati
Drag cursor here to close