FXLider

Uzmite ovih besplatnih 50 eura i trgujte cijenom Ferarija na svjetskoj burzi

Gospodarstvo / Flash | 04. 11. 2015. u 17:36 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izlazak na burzu Ferarija razmatra se već nekoliko godina. Dugo iščekivana IPO (Inicijalna javna ponuda) zakazana je bila za lipanj ove godine ali je odložena za posljednji kvartal ove godine, prema riječima CEO-a Fiat Chrysler Automobila (FCA), Sergio Marchionnea, zbog tehničkih problema.

21. listopada Ferrari je izašao na tržište kapitala sa svega 10% ukupnog broja dionica i time uspio da održi visoku razinu potražnje.

Primarno ponuđena cijena dionicsa bila je 52 dolara što je bila gornja granica najavljenog opsega. Cijena dionica je ubrzo porasla na 61 dolar da bi se do kraja dana stabilizirala na 57 dolara. Rast od 5.7% donio je kompaniji tržišnu kapitalizaciju od 10.4 milijardi dolara.

Iskoristite priliku i uzmite 50€ za trgovanje cijenom dionica Ferarija na svjetskoj burzi.

Uzmite besplatnih 50€ za trgovanje ovdje.

Prodaja dionica Ferarija koja je bila u pripremi skoro godinu dana od presudnog je značaja za plan Fiat Chryslera da financira investicijski program od 54 milijarde dolara namijenjen proširenju Jeepa, Alfa Romea i Maseratija na globalnoj razini.

Nakon što je američko–talijanski auto gigant prodao 10 % dionica branda ovog legendarnog trkačkog automobila na Wall Streetu, objavio je zaradu od milijardu dolara. FCA još uvijek ima u svom vlasništvu 80% kapitala Ferarija u vrijednosti oko 10 milijardi dolara dok 10% pripada Piero Ferrariu, Enzovom sinu.

Ferrari je pod velikim utjecajem uspjeha trkačke ekipe Formule 1 koji se koristi za promociju branda umjesto klasičnih načina reklamiranja. Kupci Ferarija su se dobrim djelom i opredijelila za ovaj automobil zbog njegove ekskluzivnosti koju kompanija održava ograničavanjem broja automobila i modela koje proizvodi. 

Sergio Marchionne CEO-a Fiat Chryslera koji je također i predsjednik Ferarija izjavio je da kompanija planira da malo pojača prodaju automobila do 2019. godine sa dosadašnjih 7.000 na 9.000 na godišnjoj razini dok će istovremeno nastaviti da održava ekskluzivnost trkačkih automobila.

Uzmite besplatnih 50€ za trgovanje ovdje.

Kompanija je tijekom 2014. godine ostvarila profit od 265 milijuna eura na prihod od 2.76 milijardi eura uz prodaju od 7.255 automobila. Usporedbe radi Maserati je prodao 36.500, a Porsche u prvih osam mjeseci 2014. godine prodao je 120,000.

FXLider ima suradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autoriziranom i reguliranom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate.

Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta.

FXLider ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka.

Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

Kopirati
Drag cursor here to close