Iskoristite priliku

Uzmite besplatnih 50€ za trgovanje cijenom dionica Microsofta na svjetskoj burzi

Gospodarstvo / Flash | 07. 10. 2015. u 09:28 FXLider

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dionice Microsofta su uposlednjih nedjelju dana porasle 2.45%, a u posljednje četiri nedjelje 9.32%. U tijeku prethodne nedelje nadmašile su svojim rastom i rast indeksa S&P500 za 2.65%.

Iskoristite priliku i uzmite 50€ za trgovanje cijenom dionica Microsofta na svjetskoj burzi.

Uzmite besplatnih 50€ za trgovanje ovdje.

Windows 10 je objavljen 29. srpnja i pored velikih očekivanja njegovo pojavljivanje nije imalo značajniji utjecaj na cijene dionica Microsofta. U razdoblju između 20 i 24. kolovoza cijena je čak pala sa 46 na 39 dolara što je kasnije nadoknađeno. Prema proscjenama ekonomista, Windows 10 trenutno obuhvaća nešto iznad 5% ukupnog tržišta PC operativnih sistema što je više nego duplo manje od postotka koji pokriva Windows 8.1.

’Microsoft je još uvijek u igri kada su u pitanju pametni telefoni i listopadski događaj će ojačati ambicije na ovom polju. Najavljeni  se novi modeli, verzija sa manjim displejem veličine između iPhone 6S i 6S Plus i 950 XL Lumnia sa znatno većim displejem’, kažu u FXLider-u.

Drugi proizvod koji je Microsoft predstavio je unaprijeđen Surface Pro 4. Apple je nedavno objavio svoj iPadPro tako da se od novog SurfaceProa očekuje da u mnogome nadmaši prodaju prethodne verzije. Ovo su samo neki od noviteta koji su predstavljeni jučer u New Yorku.

Pored toga, Microsoft je najavio i promjenu u financijskoj strukturi što nagoveštava velike promene u samoj kompaniji.U međuvremenu rat patenata koji traje na tržištu pametnih telefona već nekoliko godina približio se dogovoru. Google i Microsoft  potpisali  su sporazum za oko 20 patenata. Uvjetu dogovora nisu još uvijek poznati javnosti ali se pretpostavlja da je dogovor sličan onom iz prošle godine između Googlea i Applea.

’Cijena dionica Microsofta trenutno se kreću oko 44.50 dolara, međutim uz unapređenje proizvoda koji su najavili očekuje se da cijena dionica uskoro poraste prema nekim procjenama i do 50 dolara. Merrill Lynch je nedavno unaprijedila rejting akcija Microsofta sa ispod prosječnog na neutralni, uz očekivan rast cijene do 46 dolara. Sa druge strane Market Watch je postavio očekivanu vrijenodst na 50.44 dolara po akciji’, navode iz FXLidera.

Uzmite besplatnih 50€ za trgovanje ovdje.

FXLider ima suradnju sa Fortrade Limited – kompanijom autoriziranom i reguliranom u UK od strane FCA (Financial Conduct Authority) pod licencom broj 609970.

Upozorenje o riziku i odricanje od odgovornosti

Ugovori za razliku u cijeni (CFD) predstavljaju proizvode koji se oslanjaju na financijski leverage i nose visoku razinu rizika za Vaš kapital jer cijene mogu brzo postati nepovoljne za Vas. Gubici mogu nadmašiti Vaše depozite i od Vas bi se mogle očekivati dodatne uplate.

Ovi proizvodi možda neće biti prikladni za sve klijente i stoga morate biti sigurni da ste razumjeli rizike, a potražite i neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu, tražbinu niti transakciju, glede bilo kojega financijskog instrumenta.

FXLider ne prihvaća bilo kakvu odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih komentara niti za posljedice koje iz toga mogu proisteći. Ne daje se nikakvo uvjeravanje niti jamstvo za točnost ili potpunost ovih podataka.

Slijedom toga, svaka osoba koja postupi prema njima, radi to u potpunosti na vlastiti rizik.

Kopirati
Drag cursor here to close