uskladiti s eu direktivom

Usvojiti zakone da ne bi došao u pitanje izvoz mlijeka

Gospodarstvo / Flash | 24. 11. 2015. u 19:44 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zastupnik Stranke demokratske akcije (SDA) u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Salko Sokolović upozorio je danas da bi se do kraja godine trebali zakoni o veterinarstvu, hrani i o poljoprivredi i ruralnom razvoju usaglasiti s direktivama Europske unije da u pitanje ne bi došao izvoz iz BiH.

Podvukao je da to od BiH očekuje i Ured EU za hranu i veterinarstvo (FVO) iz Dublina čiji bi predstavnici trebali posjetiti BiH početkom iduće godine, a tada bi trebalo biti odlučeno hoće li se nastaviti izvoz mlijeka i mliječnih prerađevina.

''Zato je važno usuglasiti ove zakone. Trenutno na prostor EU izvozimo oko 70 milijuna vrijednosti mlijeka i mliječnih proizvoda, a ukoliko ne uradimo ove stvari iz Akcijskog plana postoji mogućnost da dođe do obustave izvoza i štete ne samo za državu BiH nego i za mljekare'', kazao je.

Izrazio je očekivanje da će Vijeće ministara BiH do kraja godine u parlamentarnu proceduru dostaviti ove zakone te da će na taj način biti riješen ovaj problem.

Kopirati
Drag cursor here to close