Sastanak

Uskoro započinje izgradnja Jadransko-jonske autoceste kroz BiH

Gospodarstvo / Flash | 29. 09. 2014. u 14:10 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić razgovarao je danas u Budvi sa ministrom za informaciono društvo i telekomunikacije Crne Gore Vujicom Lazovićem o budućoj izgradnji Jadransko-jonske autoceste koja će prolaziti kroz Crnu Goru i u Bosni i Hercegovini se spajati sa autocestom na Koridoru 5-C.

Ministar Lazović je izrazio zahvalnost BiH na podršci u ovom velikom projektu koji prolazi kroz Crnu Goru. Istaknuo je da će ova autocesta infrastrukturno uvezati Crnu Goru sa susjednim zemljama i EU, otvoriti nova radna mjesta, te doprinijeti razvoju turizma.

Ministar Hadžić upoznao je ministra Lazovića da će BiH ubrzo započeti izgradnju dionice autoceste na Koridoru 5-C od Međugorja do Čapljine gdje će biti spoj dvije autoceste.

"Jadransko-jonska autocesta najvažniji je budući infrastrukturni projekt u Bosni i Hercegovini i regiji. Oko 110 kilometara ove autoceste će prolaziti kroz BiH", rekao je ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić.

Tijekom boravka u Crnoj Gori dogovoren je i skori susret sa ministrom prometa i pomorstva Crne Gore Ivanom Brajovićem, priopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH, prenosi Fena.

Kopirati
Drag cursor here to close