Hladan tuš

Uprava će provjeriti cjelokupno poslovanje ‘Tuš Tradea’ i poslovne odnose s dobavljačima

Gospodarstvo / Flash | 17. 01. 2015. u 14:18 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava za neizravno oporezivanje (UNO) BiH će, po okončanju svih kontrola i istražnih radnji u kompaniji “Tuš Trade”, dostaviti Tužiteljstvu BiH dopunu izvješća o toj kompaniji.

Prema riječima načelnika Odjela za komunikacije UNO-a BiH Ratka Kovačevića, Uprava trenutačno provodi istražne radnje u “Tuš Tradeu” u cilju utvrđivanja postojanja osnovane sumnje da je počinjeno neko od kaznenih djela iz oblasti neizravnih poreza, a u vezi s dugovanjima te kompanije prema dobavljačima iz BiH.

“Zbog duga domaćim tvrtkama, koji premašuje 20 milijuna maraka, Uprava će provjeriti cjelokupno poslovanje ‘Tuš Tradea’ i poslovne odnose s dobavljačima koji nisu uspjeli naplatiti svoju robu koju su isporučili toj kompaniji”, rekao je Kovačević za Dnevni list i dodao da će UNO BiH uraditi sve što je moguće u zakonskim propisima da pokuša zaštititi sve obveznike iz BiH koji zbog eventualnog nezakonitog poslovanja kompanije “Tuš Trade” nisu uspjeli naplatiti svoja potraživanja.

Ranije je UNO BiH podnio izvješće protiv “Tuš Tradea” u kojem se navodi da je proračun BiH oštećen za više od pola milijuna maraka. Istraga poslovanja te kompanije počela je nakon što je Uprava dobila zahtjev za povrat PDV-a od sestrinske tvrtke “Tuš”, na osnovi fakture za promet opreme koju je izdao “Tuš Trade”.

Tvrtka je, inače, prestala djelovati u BiH polovicom listopada 2014.

Kopirati
Drag cursor here to close