Akcija

UNO oduzeo robu vrijednu 400 tisuća KM

Gospodarstvo / Flash | 29. 03. 2015. u 11:50 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru svojih redovnih aktivnosti ovlašteni službenici UNO u Regionalnom centru Sarajevo su na više lokacija od pravnih i fizičkih osoba privremeno oduzeli veću količinu robe koja se nezakonito prodavala u BiH.

Radi se o mobilnim apratima, odjeći i obući, sunčanim naočalama, te određenoj količinu robe kao što su cigarete, kava i rezani duhan.

Osobe od kojih je predmetna roba privremeno oduzeta, nisu posjedovala dokumentaciju o porijeklu robe, odnosno istu nisu prijavili službenicima UNO prilikom ulaska na carinsko područje BiH.

Procjenjena vrijednost privremeno oduzete robe približno iznosi 300.000 KM.
Također, u nekoliko odvojenih operativnih akcija ovlašteni službenici UNO u Regionalnom centru Tuzla privremeno su odzeli raznu robu koja se nelegalno prodavala na tržištu BiH. Ukupna tržišna vrijednost ove oduzete robe iznosi nešto više od 100.000 KM.

Radilo se o kozmetici, raznim odjevnim predmetina, sunčanim naočalama, obući i sportskoj opremi. Ni za ovu robu nije postojala dokumentacija o porijeklu što znači da se radi o robi koja je prokrijumčarena na tržište BiH.

Protiv osoba od kojih je roba privremeno oduzeta, ovlaštene službene osobe Uprave za neizravno oporezivanje, pokrenut će postupke pred nadležnim pravosudnim organima, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close