117.000 KM

UniCredit Fondacija podržala tri poslovne ideje za društveno poduzetništvo sa 117.000 KM

Gospodarstvo / Flash | 26. 05. 2015. u 08:02 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

UniCredit Fondacija je zaključila drugi poziv za projekte u Bosni i Hercegovini koji su povezani sa društvenim poduzetništvom, te objavila tri najuspješnije poslovne ideje kojima je dodijeljeno sveukupno 117.000 KM.

OPZ ˝Tarevci˝, Modriča će za poslovnu ideju za povećanje kapaciteta za sušenje voća i povrća dobiti 39.000 KM, Udruženju za socijalno uključivanje osoba sa MR TK, Tuzla će za socijalno poduzetništvo osoba sa invaliditetom biti dodijeljeno 38.100 KM, a OPZ ˝Žena˝ iz Bratunca će za poslovnu ideju hladnjača za jagodičasto voće dobiti 39.900 KM.

Poziv za financiranje društveno poduzetnih poslovnih ideja u Bosni i Hercegovini je u studenom pokrenula UniCredit Fondacija zajedno sa UniCredit Bank i Fondacijom Mozaik.

Fond je namijenjen za razvoj/unaprijeđenje postojećeg društvenog poduzeća/zadruge ili za registraciju uspješnih prihodovnih aktivnosti u novo društveno poduzeće. Poziv je bio otvoren od 7.11.2014. do 28.11.2014. godine, a na poziv su se mogle javiti sve neprofitne organizacije i zadruge sa teritorije Bosne i Hercegovine.

Fondacija Mozaik je, zahvaljući dugogodišnjem iskustvu u administraciji grantova, provela složen i transparentan proces kroz koji je od 57 pristiglih projekta odabrano tri.

Direktor Fondacije Mozaik, Zoran Puljić, izjavio je ovim povodom: ˝Društveno poduzetništvo je prilika za Bosnu i Hercegovinu. Odabrali smo najbolje od ponuđenih projekata i očekujemo konkretan i održiv utjecaj na ekonomska i socijalna pitanja u lokalnim zajednicama.˝

˝Ponosni smo što u suradnji sa neprofitnom organizacijom naše grupacije, UniCredit Fondacijom, imamo već drugi put priliku da pomognemo razvoju društvenog poduzetništva u našoj lokalnoj zajednici. Vjerujemo da će sredstva koja su dodijeljena odabranim poslovnim idejama pomoći kako bi se iste unaprijedile i značajno doprinijele svojoj lokalnoj zajednici. Mi u UniCredit Bank ćemo i u budućnosti nastaviti davati svoj maksimalan doprinos podršci našoj društvenoj zajednici˝, izjavio je direktor UniCredit Bank, Ivan Vlaho.

Kopirati
Drag cursor here to close