Gradiška i Izačići

Unatoč blokadama poljoprivrednika svi carinski terminali UNO BiH rade nesmetano

Gospodarstvo / Flash | 12. 11. 2014. u 13:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici poljoprivrednika iz Republike Srpske i Federacije BiH bili su na dva carinska terminala i to u Gradišci i Izačiću, a blokade od strane mljekara danas nije bilo u carinskim ispostavama Orašje, Bijača i Gorica, potvrdio je glasnogovornik Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH Ratko Kovačević.

Ispred ulaza u Carinsku ispostavu Gradiška još uvijek se nalazi oko 20 poljoprivrednih strojeva, a izaslanstvo Udruženja poljoprivrednika Republike Srpske je danas proslijedila svoje zahtjeve UNO.

''U zahtjevima se navodi da će od danas poljoprivredni strojevi blokirati ulaz u Carinski terminal Gradiška i to samo za one kamione koji uvoze mlijeko u BiH iz EU, dok će ostale kamione propuštati'', općio je Kovačević.

Trenutno se na terenu propuštaju, pri ulasku u terminal i izlasku iz terminala, kamioni koji voze sve ostale vrste roba, a u ovom trenutku u UNO još nemaju informaciju da li je zasad bio zaustavljen neki kamion koji je uvozio mlijeko iz EU u BiH.

Carinski terminal Izačić bio je blokiran u razdoblju od 12 do 13 sati, nakon čega su poljoprivredni strojevi uklonjeni i carinski terminal nesmetano radi, kao i svi carinski terminali UNO BiH, a sve u skladu s definiranim radnim vremenom, zaključio je Kovačević.

Članovi udruženja mljekara iz RS i FBiH blokirali su carinske terminale u znak prosvjedaprema vlastima u BiH zbog neuvođenja prelevmana na uvoz mlijeka iz EU.

Kopirati
Drag cursor here to close