Nezadovoljstvo

Ukoliko ne budu ispunjeni zahtjevi poljoprivrednika slijede prosvjedi

Gospodarstvo / Poljoprivreda | 08. 04. 2013. u 13:09 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Savez poljoprivrednih udruženja FBiH će odustati od najavljenih prosvjeda ako Program poticaja poljoprivrednim proizvođačima u 2013. do kraja ovog tjedna bude objavljen u Službenim novinama FBiH " rekao je danas novinarima u Sarajevu predsjednik Saveza Avdo Muslimović.

Naglasio je kako oni traže da njihovi predstavnici nazoče sjednicama odbora za poljoprivredu pri Parlamentu FBiH koji trebaju dati svoje mišljenje o Programu prije njegovog objavljivanja.

"Nakon toga ćemo tražiti od Vlade FBiH da ubrza procedure oko isplate zaostalih poticaja iz 2012. i onih za prvi kvartal ove godine, a ukoliko se sve ovo ne dogodi bit ćemo primorani orgtanizirati prosvjede pred Parlamentom FBiH i možda tražiti ostavku Vlade" poručio je Muslimović.

Još jednom je istaknuto da veliki trgovački lanci iz svoje ponude izbacuju bh. proizvode, iako su po zakonu dužni da 50 posto svog prometa naprave bh. proizvodima.

"Mi ne smatramo bh. prizvodom ono što strani proizvođači u svojim pogonima u BiH pakiraju i plasiraju na tržište kao bh. proizvod" pojasnio je koordinator Saveza Nedžad Bićo i najavio prosvjede ispred objekata tih trgovačkih lanaca ukoliko nastave s takvom praksom.

Kopirati
Drag cursor here to close