Ekološka svijest

Udruga ''Moj grad'' čistila Trimušu

Gospodarstvo / Flash | 30. 05. 2015. u 12:47 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga građana ''Moj Grad'' je danas održala akciju čišćenja i uređenja trim staze ''Trimuša'' u Mostaru.

Lijepo vrijeme, probuđena ekološka svijest te zadovoljavajući odaziv građanki i građana je rezultiralo uspješno provedenom aktivnošću uređenja dječjeg igrališta u podnožju trim staze, podrezivanju raslinja te dotrajalih i suhih stabala i grana.

''Cilj nam je bio spojiti ugodno s korisnim te pritom lijep i ugodan početak vikenda obilježiti korisnim radom za naš grad Mostar'', rekao je član udruge Darko Karačić.

Udruga ''Moj grad'' je ovom ekološki korisnom gestom započela niz novih projektnih akcija koje, u prvom planu, imaju za cilj animirati građanke i građane grada Mostara i okolice.

Prema riječima predsjednika udruge Davida Damjanovića, Udruga nastoji uz velikodušnost sponzora te vlastitim kapacitetima koje posjeduje, ukazati na goruće ekološke probleme u gradu.

''Vjerujući u ljubav Mostaraca prema svom gradu, iskreno se nadamo kako ćemo u našim idućim akcijama naići na razumijevanje i dobro ostvarenu suradnju po pitanju daljnjih aktivnosti'', rekao je Damjanović.

Postavljanjem novih klupica te ljuljački na dječje igralište, čišćenje košarkaškog igrališta i zelenih površina oko njega, podrezivanje potencijalno opasnih trulih stabala te zajedničko druženje su pozitivan rezultat današnjeg rada.

Udruga se zahvaljuje i građanskoj inicijativi ''Zajedno za Trimušu'' koja redovnim čišćenjima i obilaskom prostora Trimuše održava trim stazu relativno čistom i prohodnom.

Ovim putem se zahvaljuju svima koji su se pridružili u realizaciji jutrošnje akcije, te se posebno zahvaljuju sponzorima: EP HZHB, INEL, OIL AC, voda LEDA, PICCOLO, JP Parkovi te stanovnicima ovog mostarskog rekreativnog odmarališta.

Iz Udruge Moj Grad pozvali su građane da policiji i nadležnima prijave bilo kakav oblik vandalizma i uništavanja uređenog prostora.

Kopirati
Drag cursor here to close