Hrvatska

Udarni vikend u Makarskoj: Na rivijeri odmara 60 tisuća turista

Gospodarstvo / Posao | 15. 08. 2015. u 11:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Makarskoj rivijeri, gdje se odmara skoro 60.000 gostiju, treći vikend kolovoza u znaku je velike smjene turista i ujedno prvi ovoljetni vikend s brojnijim odlaskom od dolaska gostiju, javlja agencija Hina.

Prema informacijama hotelijera i turističkih radnika u subotu, s rivijere će otputovati više od 15.000 gostiju, a nešto manje stići na odmor u ljetovališta na Primorju.

Udarni je vikend i blagdan Velike Gospe, pa je promet na državnoj cesti D8 znatno pojačan, vozi se usporeno u dugim kolonama, a gužve u prometu i kraći zastoji su na prilaznim cestama turističkim mjestima, posebice kod Makarske gdje promet regulira policija.

Na prometnici od Baškog Polja kroz tunel Sveti Ilija do autoceste i obratno promet je također pojačan i vozi se u kraćim isprekidanim kolonama, kao i na putnom pravcu Makarska–Vrgorac preko Biokova.

Trajekt Pelješčanka na liniji Makarska–Sumartin u prvoj i drugoj plovidbi nije uspio ukrcati sva vozila i putnike za otok Brač, koji su ostali čekati prvu poslijepodnevnu plovidbu.

Na liniji Drvenik–Sućuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, čekanje na ukrcaj u Drveniku je oko jedan sat, a s Hvara prema kopnu čeka se na ukrcaj dva i pol do tri sata.

Autobusi, kojih više od stotinu stiže i odlazi s makarskog autobusnog kolodvora, unatoč uvedenim dodatnim linijama, u dolasku i odlasku su popunjeni.

Hotelske kuće koje ugošćuju više od 13.000 turista i dalje su vrlo dobro popunjene, pa se sve do polovice rujna preporuča prethodna rezervacija smještaja, što nadalje nije potrebno za privatni smještaj, kažu u turističkim uredima i agencijama na Makarskoj rivijeri.

Kopirati
Drag cursor here to close