Zakonsko rješenje

Učimo na Tušu: BiH treba ''Lex Agrokor''

Gospodarstvo / Flash | 22. 04. 2017. u 07:18 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović smatra da je i u BiH potrebno rješenje po uzoru na "lex Agrokor", pojasnivši da je svako zakonsko rješenje najefikasnije.

"Trebamo vidjeti da li u postojećem zakonodavstvu ima dovoljno prostora da držimo stvari pod kontrolom. Ako nema, onda što hitnije treba zatražiti zakonsko rješenje i to, ili na razini BiH ili na entitetskim razinama, što je stvar dogovora", pojašnjava Šarović.

On za današnji "Dnevni avaz" ističe da je sasvim jasno da je zakon potreban kako bi sustav bio u potpunosti kontroliran.

"Imamo loše iskustvo 'Tuša' i ako hoćemo stvari da iskontrolirano, neefikasne su uredbe, zaključci i odluke nekih tijela Vijeća ministara BiH ili mjere entitetskih instanci", tvrdi Šarović.

Prema njegovom mišljenju, nakon što se Hrvatska odlučila za donošenje "lex Agrokora", kojim je intervenirala zbog situacije u ovom koncernu, sasvim je legitimno pravo zemalja u okruženju da štite svoj ekonomski prostor, kapital koji je unutar svake od ovih zemalja, radna mjesta, kao i dobavljače, piše Srna.

On navodi da nije zabilježen slučaj odliva novca iz BiH u centralu u Hrvatskoj.

"Do sada nema indicija za takvo nešto, barem u segmentu koji se tiče transparentnih situacija", naglašava Šarović.

Kopirati
Drag cursor here to close