Nova radna mjesta

U Širokom Brijegu se grade dvije nove tvornice te prve solarne elektrane

Gospodarstvo / Flash | 26. 06. 2015. u 12:34 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak je pod predsjedanjem Vinka Topića održana 28. sjednica Gradskog vijeća Široki Brijeg kojoj su nazočila 23 vijećnika. Između ostaloga, usvojene su tri odluke kojima će Široki Brijeg postati bogatiji za dvije tvornice te jednu elektranu.

Naime, u selu Knešpolje gradit će se pogon na površini 10.000 m², a o kakvom pogonu je riječ, u priopćenju Grada nije navedeno. Selo Buhovo uskoro će dobiti tvornicu pelena, iako je prvotno na tom mjestu bila planirana izgradnja farme koza.

U Dobrkovićima se na lokalitetu Strana grade solarne elektrane na 20.000 m².

Usvojena je Odluka o pristupanju izradi plana parcelacije za proširenje industrijske zone Knešpolje. Ovom odlukom pristupa se izradi Plana parcelacije za proširenje industrijske zone Knešpolje na dijelu zemljišta označenom kao k. č. 2890/1 k. o. Knešpolje. Karlo Soldo je uputio zahtjev za parcelaciju navedenog zemljišta u svrhu kupnje istog iz razloga otvaranja proizvodnog pogona uz otvaranje novih radnih mjesta. Tražena površina je 10.000 m². Odluku je obrazložio Boro Zovko pomoćnik gradonačelnika za prostorno uređenje i zaštitu okoliša.

Kako doznaje Bljesak.info, riječ je o tvornici autodijelova.

Jednoglasno je usvojena Odluka o pristupanju izradi plana parcelacije za izgradnju solarnih elektrana u Dobrkovićima (‘Strana’). Ovom odlukom pristupa se izradi Plana parcelacije za izgradnju solarnih elektrana u Dobrkovićima na dijelu zemljišta označenog kao k. č. 1382/1 k. o. Dobrkovići. Gospodarsko društvo ‘Prančiok’ d. o. o. Široki Brijeg uputilo je zahtjev za parcelaciju navedenog zemljišta u svrhu kupnje, zakupa ili koncesije istog radi izgradnje solarne elektrane. Tražena površina zemljišta je 20.000 m². 

Suvlasnik gospodarskog društva ''Prančiok'' d.o.o. je predsjednik Narodne stranke Radom za Boljitak Mladen Ivanković Lijanović, doznaje Bljesak.info

Jednoglasno je usvojena i Odluka o pristupanju izradi plana parcelacije za izgradnju tvornice pelena u Buhovu. Ovom odlukom pristupa se izradi Plana parcelacije za izgradnju tvornice pelena u Buhovu, na dijelu zemljišta označenog kao k. č. 520/1 k. o. Buhovo. Ivan Sabljić uputio je zahtjev za parcelaciju navedenog zemljišta u svrhu kupnje istog radi izgradnje farme koza, te je ista odobrena od strane Općinskog vijeća 7. ožujka 2014. U međuvremenu gospodarsko društvo ‘Viktoria’ d. o. o. zastupano po Ivanu Sabljiću zatražilo je izmjenu plana parcelacije tako da se umjesto izgradnje farme koza s pratećim objektima izradi tvornica pelena. Odluku je obrazložio Boro Zovko pomoćnik gradonačelnika za prostorno uređenje i zaštitu okoliša.

Kopirati
Drag cursor here to close